Serie A-klubbar frias från pengafusk-misstankar

Elva italienska klubbar, bland andra Juventus, Napoli och Sampdoria, har friats från misstankar om ekonomisk brottslighet i samband med bland annat spelarlån och övergångar, meddelar det italienska fotbollsförbundet.

Fotboll2022-04-15 22:41

I december i fjol avslöjade Juventus att man utreds av italienska åklagare. Då pekades affären kring Cristiano Ronaldo, som återvände till Manchester United från Juventus i somras, ut som av särskilt intresse för utredningen. Klubben ska även ha utretts för anklagelser om att ha fuskat med sin bokföring och för att ge gett investerare felaktig information.

Vid den tidpunkten startade även det italienska fotbollsförbundet en utredning kring övergångar till och från flera klubbar. Men när förbundets rättsliga organ prövade frågan på långfredagen fann man samtliga klubbar oskyldiga till oegentligheter, skriver förbundet i ett uttalande.

Övriga klubbar vars ekonomiska förfaranden utretts är Serie A-klubben Genoa, samt Empoli, Pro Vercelli, Parma, Pisa, Chievo, Novara och Pescara, i lägre divisioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!