Seriefinal i premiären och forward i glödhet form: "Old school"

Visst, det är ett tag till innan det är dags för höstpremiär, men vi har ändå pejlat läget med Rimforsa IF inför det minst sagt stekheta mötet direkt borta mot Gottfridsberg. Det gott folk är detsamma som seriefinal! "Vi får inte upprepa misstagen från förra säsongen", säger den rutinerade anfallaren Daniel Rambin.

Knallhårt. Snart närmar vi oss höststarten och Rimforsa toppar tabellen i division fyran inför premiären och seriefinalen mot Gottfridsberg.

Knallhårt. Snart närmar vi oss höststarten och Rimforsa toppar tabellen i division fyran inför premiären och seriefinalen mot Gottfridsberg.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-07-31 08:00

11 augusti smäller det. Då tar tabelltvåan Gottfridsberg emot serieledande Rimforsa hemma i Linköping. Pang på, omgående med andra ord. Med serieledning i behåll har tränaren Mats Andersson och seriens skyttekung Daniel Rambin, siktat in sig på att fortsätta minst lika bra som man har gjort under vårsäsongen. Men än är det långt ifrån avgjort då Gottfridsberg ligger precis i nacken och flåsar med lika många poäng (28). 

Det har nästan varit en perfekt vårsäsong för Rimforsa IF som slåss om förstaplatsen i västra division 4 i Östergötland. Med bara två förluster och en oavgjord så står laget som serieledare och man har samtidigt öst in hela 49 mål på tolv spelade matcher.

Någon som har betytt väldigt mycket för klubbens fina facit är föga överraskande målsprutan Daniel Rambin. Han har nämligen gjort tolv mål på bara åtta matcher.

– Det har varit en bra säsong för mig och laget hittills. Målskyttet har fungerat bra och mina lagkamrater vet hur de ska servera mig på planen, säger han med ett litet skratt på slutet.

Vad är det som gör att du fortsätter att vara så farlig framför mål?

– Mycket beror väl på att jag har en liten mer "old school"-stil jämfört med den moderna fotbollsspelaren. Istället för att dribbla en massa gör jag det enkelt för mig och skjuter så fort ett bra läge kommer, svarar Daniel Rambin.

 Du anses som en väldigt duktig spelare. Har du något tips till andra som vill bli lika målglad som du?

– Är man nära mål ska man alltid chansa, till slut så kan bollen gå in med lite tur.

Någon som också ser fram emot seriestarten är Daniels tränare, Mats Andersson som har sett till att hela laget ska vara redo.

– Vi har haft ett uppehåll från fotbollen i tre veckor men spelarna har varit tvungna att följa ett träningsschema vi delade ut så alla ska vara redo inför hösten, säger Mats Andersson.

I premiären väntar en spännande drabbning mot Gottfridsberg som ligger på samma poäng men med sämre målskillnad +24, jämfört med RIF:s +31.

– En av våra förluster kommer just mot Gottfridsberg. Vi förlorade med 3–2 om jag minns rätt, säger Mats. Det blir en väldigt intressant match såklart direkt i höstpremiären. 

Tabelltopp div 4 västra

1) Rimforsa 28 poäng (49-18)

2) Gottfridsberg 28 poäng (37-13)

3) LSW 26 poäng (33-14)

4) Vikingstad 24 poäng (36-11)

5) Malmslätt 21 poäng (34-18)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!