Serieförslaget är här

- En önskeserie i flera hänseenden. Perfekt. Det säger Vimmerbys damtränare Håkan Ericsson om serieförslaget som kommit från Svenska Fotbollförbundet.

Fotboll2011-11-10 07:31

Derbymatcher mellan Kisa och Vimmerby på damsidan. VIF:s herrlag mot Oskarshamns AIK, Motala AIF och Husqvarna. Gullringen ställs mot Nybro och Kenty i trean.
Serieförslaget som skickats ut från Fotbollförbundet ser onekligen intressant ut för våra lokala lag.
Så här tycker Håkan Ericsson, tränare i Vimmerby IF dam - som tog steget upp i division två:
- Geografiskt är det helt perfekt för oss. Sportsligt tror jag också det är bra. Och så får vi häftiga publikderbyn mot Kisa. Det blir hur kul som helst.
Nykomlingen VIF ställs mot ett par nya lag, som de inte stött på så ofta tidigare. Som just Kisa BK, Hovshaga och Emmaboda.

"Roligare serie"
Kisas nye tränare Stefan Pettersson säger följande om förslaget:
- Jag har bara hunnit titta igenom det som hastigast. Jag har inte värderat det så mycket. Rent sportsligt har jag svårt att säga någonting. Geografiskt sett blir det kortare resor än förra säsongen, då många lag kom från Stockholmstrakten. På så sätt blir det bättre.
Vimmerbys vasse anfallare Rickard Thuresson gillar serieförslaget för division två Östra Götaland:
- Serien ser roligare ut än förra säsongen. Resorna blir kortare och kanske att det ser lite enklare ut på papperet, men det är svårt att säga.
Thuresson ser fram mot att möta flera av lagen, om nu förslaget går igenom:
- Vi har haft många roliga och täta matcher mot Assyriska (Norrköping) de senaste åren. Motala AIF blir också skoj att möta - och förstås Oskarshamns AIK. Det blir ju derby...
Noterbart är att det är fyra Jönköpingsbaserade lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!