RIF åkte på tung smäll: "Inte riktigt redo"

Efter 8–1 mot Mjölby Södra senast var det nog inte många som trodde att Rimforsa IF skulle nollas borta mot Studenterna på tisdagen. Så blev det. "Vi var inte riktigt redo att ta den fysiska fajten", säger tränaren Mats Andersson efter 4–0-förlusten.

Daniel Karlsson och Rimforsa fick lämna Linköping utan poäng.

Daniel Karlsson och Rimforsa fick lämna Linköping utan poäng.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-05-30 21:54

Rimforsa kom till Ryd Solhaga i Linköping som serieledare i division 4. Men hemmalaget AC Studenterna skulle bjuda upp till stenhårt motstånd.

– Solhaga är känd för att vara kort, smal och studsig. Därför blir det ofta fysiska matcher där, säger RIF-tränaren Mats Andersson.

Det blev knappast lättare när RIF gjorde två självmål och fick gå in till paus i tvåmålsunderläge.

– Det är ändå fördel för oss rent spelmässigt. Vi hade många frisparkar och så på offensiv planhalva, med Studenterna är väldigt bra i luftrummet och tar bort allt.

Dessutom fick Noel Jackeltoft, som gjorde fyra mål i 8–1-segern mot Mjölby senast, utgå i paus.

– Han har allergibekymmer och fick problem med andningen. Det var synd, för han gjorde det bra i första halvlek, säger Mats Andersson.

Efter en timmes spel fyllde Studenterna på med 3–0 och satte också fyran en kvart senare.

– Det är fyra egna misstag från oss, där Studenterna tar till vara på dem och gör sina mål. Vi var inte tillräckligt påkopplade och var inte riktigt redo att ta den fysiska fajten som krävdes. Själva matchen var jämnare än vad siffrorna visar. Samtidigt är det här en match som våra unga spelare kan ta lärdom av. 

RIF kom till spel utan sin anfallsstjärna Daniel Rambin.

– Det är svårt att säga exakt status på honom. Han ska kolla upp sin känning och sen får vi se, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!