Serieledarna ångar på – höll femte raka nollan

Hjorted/Totebo imponerade i segern med 4–0 hemma mot Fågelfors. "Vi har verkligen hittat spelet nu och håller nollan för femte matchen i rad. Det är riktigt bra", säger lagets spelande tränare Jimmy Svensson.

Simon Sandholm var en av Hjorted/Totebos mest framträdande spelare mot Fågelfors.

Simon Sandholm var en av Hjorted/Totebos mest framträdande spelare mot Fågelfors.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-21 18:32

Hjorted/Totebo är på god väg mot seriesegern som nykomlingar i femman. Mycket tack vare sin starka defensiv. Faktum är att laget har nu inte släppt in något mål sedan 3–1-vinsten hemma mot Tuna den 16:e augusti. Totalt har laget bara 14 insläppta mål på 20 matcher.

– Herman Selerud gör det väldigt bra i målet, men hela försvaret bidrar förstås också till att vi inte släpper till så många heta chanser. Fågelfors hade knappt någon målchans att tala om i dagens match, sa Jimmy Svensson som var väldigt nöjd med hur laget genomförde matchen.

– Vi ägde den från första minuten. De var egentligen bara sista 20 minuterna som vi gick ned oss lite. Det blev lite avslaget när vi började byta runt på slutet. Annars tycker jag att vi har höjt vårt spel flera nivåer på sistone och hittat en helt annan stabilitet.

Simon Sandholm svarade för två av målen och övriga fullträffar stod Mehmet Tekbas och Hadi Ammar för.

– Nu har vi satt ordentlig press på IFK Västervik som jagar oss. Vi får se om de pallar för trycket och kan få till en avgörande seriefinal mot oss i sista omgången, sa Jimmy Svensson som gav plus till hela laget för insatsen mot Fågelfors. 

undefined
Max Karlsson avgjorde för Djursdala SK.

HM IS–Djursdala 1–2

DSK fick med sig tre ytterst viktiga poäng hem från Slättvallen. Max Karlsson satte dit avgörande 2–1 minuterna från slutet.

– En väldigt skön seger. Nu ska det mycket till om vi inte ska klara nytt kontrakt, sa Djursdalas tränare David Henriksson.

Annars var det HM IS som fick den bästa starten. Gabriel Rickardsson gav laget ledningen dryga kvarten in i matchen. Djursdala jobbade sig dock ikapp och fick in den viktiga kvitteringen precis innan halvtid genom Ahmed Ibrahim.

– Jag tycker att vi började starkt i första halvlek och avslutade starkt i den andra också. Vi har ett par riktigt fina chanser mot slutet som vi dessvärre inte tar tillvara på. Därför kändes det tungt att behöva förlora den här matchen, sa HM IS-tränare Andreas Stejdahl som gav plus till Erik Stejdahl, Kristoffer Oskarsson och Felix Stejdahl.

David Henriksson gav plus till hela laget med ett extra omnämnande till målskyttarna.

– Jag tycker att vi vinner rättvist. Vi försöker spela, medan de mest slår långt. Vi ställer till det för oss själva och ger dem ett par lägen på slutet. Men det var skönt att vi fick avgöra när matchen står och väger för en gångs skull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!