Lojal fortsätter vinna – men Hebe tappade i 97:e

Tre matcher spelades i Vimmerbysexan under torsdagskvällen. Då blev SK Lojal de stora vinnarna, efter att man vunnit sin match och toppkonkurrenten Hjorted/Totebo samtidigt tappat poäng. Här följer en genomgång från matcherna.

SK Lojal jublar efter Denis imsirovics mål, där han skruvade in bollen direkt från en hörna.

Fotboll2023-08-17 21:30

SK Lojal–Horn/Hycklinge IF 6–0

Serieledande SK Lojal var stora favoriter inför torsdagens hemmamöte med tabelljumbon Horn/Hycklinge. Och visst blev det en klar vinst för hemmalaget. 2–0 i paus blev till slut 6–0 och tre nya poäng in på kontot.

undefined
Jetmir Shehi och Ayman Abualhala gjorde båda mål för Lojal.

Ayman Abualhala var en av matchens allra bästa spelare. Lojal-anfallaren var nöjd med lagets insats.

– Vi kontrollerar matchen från minut ett och bjuder egentligen inte på någonting. Vi kunde ha gjort ännu fler mål, men sex stycken fick räcka. Det var en bra insats av hela laget, sa Abualhala, som gjorde ett av målen, till Sporten kort efter slutsignal på Ekensved.

Jetmir Shehi, Deart Agushi, Leontios Cota och Denis Imsirovic (2) gjorde övriga mål för Lojal.

undefined
Horn/Hycklinges Edwin Andersson fick kliva av med en skada.
undefined
Horn/Hycklinge får fortsätta vänta på säsongens första seger.

Frödinge/Brantestad SK–Hjorted/Totebo 2–2

Het match på Lundavallen, där Hjorted/Totebo kanske hade störst press på sig att vinna för att hänga på Lojal i toppstriden. Istället var det FBSK som fick jubla först, när Alex Gunnarsson satte ledningsmålet i den första halvleken. Direkt efter paus kom också 2–0, genom Sigge Nilsson Blomberg.

Där och då såg det mörkt ut för gästerna. Då klev Melker Holmberg och Elias Hallberg fram med varsitt mål, i den 48:e respektive 49:e minuten. Några fler mål blev det däremot inte och lagen fick dela på poängen. Det innebär att Hjorted tappar en del i toppen. Man står nu på 22 poäng, sex bakom SK Lojal. Hjorted har däremot en match mindre spelad än både serieledarna och BOIF, som också har 22 poäng efter sin seger.

BOIF–IF Hebe 3–2

Hebe hamnade tidigt i underläge – men reste sig starkt. Rasmus Sandsborg kvitterade till 1–1 i mitten på den första halvleken och en bit in i den andra presenterade sig nyförvärvet William Music, som gav gästerna ledningen.

Den stod sig dock bara till den 67:e minuten, då Anton Johansson kvitterade för BOIF. Det ska nämnas att Hebes Rasmus Sandsborg visades ut två minuter innan 2–2-målet föll.

BOIF fick också en man utvisad, då just Johansson fick sin andra varning med fem minuter kvar att spela. Ändå var det hemmalaget som hade mest kraft. Sju minuter in på övertiden höll sig Simon Lundholm framme, satte 3–2 och ordnade tre viktiga poäng för hemmalaget.