Seriens två skyttedrottningar ställs mot varandra

Seriefinal redan i den fjärde omgången. Ja, åtminstone sett till tabelläget och förhandstipsen. – Vi kommer sättas mer på prov idag än vi gjort tidigare, säger Vimmerby IF:s tränare Daniel Ohlsson inför bortamötet mot Linköping Kenty.

Vimmerby IF:s Anna Karlsson toppar skytteligan i damtvåan. I dag ställs hennes lag, som leder serien, mot tvåan Kenty Linköping på bortaplan.

Vimmerby IF:s Anna Karlsson toppar skytteligan i damtvåan. I dag ställs hennes lag, som leder serien, mot tvåan Kenty Linköping på bortaplan.

Foto:

Fotboll2017-05-06 06:00

Vimmerby IF har rivstartat damtvåan. Efter tre omgångar toppar laget tabellen med nio poäng och 18-0 i målskillnad. Tvåa ligger Linköping Kenty – också de med nio poäng, men målskilladen 15-2.

I dag möts de båda lagen, som även var dem det snackades mest om inför säsongen.
– En intressant match i och med att vi båda har vunnit samtliga matcher, säger VIF-tränaren Daniel Ohlsson.

I Kenty återfinns bland annat före detta Kisa BK-anfallaren Hanna Gustafsson, som spelade med IFK Norrköping i ettan i fjol. Hanna toppar skytteligan med fem mål – tillsammans med bland annat VIF:s Anna Karlsson.
– Kenty har ett antal bra spelare – inte minst i offensiven, och jag räknar med att de ska vara med där uppe i toppen. Vi kommer säkert sättas mer på prov idag än vi gjort tidigare.

Trots VIF:s starka start har VIF-tränaren inte varit helt nöjd med spelet.
– Jag ska absolut inte klaga. Första matchen mot Assyriska var den bästa under min tid i VIF, men i de båda andra har vi varvat lite, säger Ohlsson.

Startelva och bänk
Vimmerby mönstrar samma startelva som i de tre inledande matcherna.
Målvakt: Kristina Rödin.
Backlinje: Moa Thorstensson, Nathalie Milton, Malin Söderlund, Emilia Nilsson.
Mittfält: Maria Anspach, Hanna Ericsson, Emilia Rosenqvist, Matilda Strömdahl.
Anfall: Nathalie Johansson, Anna Karlsson.
Bänk: Greta Koponen, Alice Fröjd, Hilda Ingvarsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!