Seriespel väntar för nya laget

Senast Södra Vi IF hade ett damlag i seriespel var 2013. Nu är det dags igen. ”De allra flesta är rakt av nybörjare”, säger tränaren Albin Karlsson.

Albin Karlsson är tränare för Södra Vis nystartade damlag.

Albin Karlsson är tränare för Södra Vis nystartade damlag.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-04-18 09:00

19-årige Albin Karlsson berättar att det är hans stora dröm att bli fotbollstränare. Tidigare har han varit ledare för flera ungdomslag i Södra Vi IF och nu har han påbörjat sitt första uppdrag på seniornivå.

Vid sin sida har han lagledaren Angelica Adolfsson, som också spelar i laget.

– Hon har koll på allt runt omkring, licenser, papper och allt det där. Så har jag hand om själva fotbollsbiten, säger Albin Karlsson.

Damlaget startades upp under förra våren och höll igång under hela sommaren och hösten.

Sedan slogs man ihop med F04-laget och är nu en trupp på 15–20 spelare som tränar på Ulfveskog två gånger i veckan.

– Vissa tjejer har aldrig någonsin spelat. Vissa lirade när de var jättesmå och vissa har spelat seniorfotboll. Men de allra flesta är rakt av nybörjare, säger Albin Karlsson.

Södra Vi inleder serien med en riktigt tuff bortamatch mot Hultsfred, som vann trean i fjol men flyttades ner till fyran.

– Resultatmässigt har vi inga som helst ambitioner. När vi går ut på match handlar det om att sätta det vi har pratat om. Gör vi det ska vi vara nöjda, oavsett vad resultatet blir, säger Albin Karlsson.

Men bara för att resultaten inte kommer att spela någon roll för Södra Vi betyder inte det att laget inte har målsättningar med säsongen.

– Både jag och tjejerna vill se en tydlig utveckling. Vi kommer inte nöja oss med att vara samma gäng om ett halvår som vi var för ett år sedan. Man ska kunna gå på våra matcher och se att det händer grejer och att vi utvecklas. Allt annat är för lågt.

Södra Vi IF dam

Serie: Division fyra Vimmerby dam

Ledare: Albin Karlsson och Angelica Adolfsson.

Truppen: Tilda Nicklasson, Angelica Adolfsson, Josefin Milde, Elna Gustafsson, Hanna Färm, Emma Jonsson, Lovisa Wangenholm, Fiona BarcebalCabalquinto, Malin Alvin, Maja Karlsson, Linnea Sallander, Linnea Jonsson, Ida Bogren, Linnea Nicklasson, Elsa Karlsson, Wilma Gustafsson, Clara Gustafsson, Agnes Borén.

Målsättning: Att utvecklas som lag och individuellt.

Seriefavoriter: HM IS och Hultsfreds FK.

Seriepremiär: Hultsfreds FK borta 22 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!