Sex av åtta lag klara till Algarve Cup

Sex av åtta länder är klara för fotbollsturneringen Algarve Cup, som i februari är tillbaka för första gången på två år. Arrangörsländerna Sverige, Portugal, Norge och Danmark plus två icke namngivna nationer, har tackat ja.

Sveriges senaste Algarve Cup-match spelades inför tomma läktare. Arkivbild.

Sveriges senaste Algarve Cup-match spelades inför tomma läktare. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2021-11-26 14:05

Senast Algarve Cup avgjordes, våren 2020, blev det en märklig upplaga. Försäsongsturneringen på den portugisiska sydkusten sammanföll med att coronapandemin bröt ut, vilket märktes allt mer under turneringens gång. De avslutande matcherna, bland annat Sverige–Portugal, spelades utan publik och finalen mellan Tyskland och Italien ställdes in helt då det italienska laget riskerade att annars inte släppas in i hemlandet, som införde allt hårdare inreseregler.

I våras ställdes Algarve Cup sedan in helt, men 14–23 februari nästa år är det dags igen. Det mesta är spikat för den kommande upplagan som är en viktigt del av Sveriges uppladdning inför EM nästa sommar.

– Algarve kommer det att bli. Vi har två lag som inte är riktigt klara än, men Algarve ligger där det ligger, säger Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors.

– Det blir åtta lag. Så det är samma format som det blev förra året, det vill säga tre matcher för oss.

Klara länder är förutom Sverige också värdlandet Portugal liksom Norge och Danmark. Det är den kvartetten som tillsammans håller i arrangörskapet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om