Stina ersatte med bravur: "Kändes skönt"

Succé. Det blev det för Stina Kägu Bragsjö när hon gick in på topp mot Nittorp. Hon svarade för två mål och tre assist när Vimmerby vann med hela 6–1. "Jag fick ta Nathalie Johanssons roll idag och fick en klapp på axeln av henne efter matchen. Hon verkade nöjd med min insats", sa Kägu Bragsjö.

Stina Kägu Bragsjö vänder bort sin motståndare innan hon elegant lobbade in 2-0.

Stina Kägu Bragsjö vänder bort sin motståndare innan hon elegant lobbade in 2-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-18 15:34

6–1 är siffror som låter övertygande, men riktigt så stor var inte skillnaden mellan lagen på Arena Ceos. Särskilt i första halvlek där Vimmerbys målvakt Pernilla Marelius stod för ett par avgörande ingripanden.

VIF hade 2–0 att gå på i halvtid efter dubbla fullträffar av Stina Kägu Bragsjö, som visade med besked att hon behärskar rollen som toppforward också.

– Vid 1–0 fick jag till ett skapligt skott som målvakten såg ut att ta, men hon tappade bollen och jag hann se att den var över linjen. Sedan fick jag ett läge till i slutet av första där jag lyckades vända bort min försvarare och lobbskjuta in tvåan också. Det kändes skönt, sa hon.

undefined
Greta Koponen hoppade in i andra halvlek och behövde bara tio minuter på sig innan hon gjorde 3-0.

I andra övergick Kägu-Bragsjö till rollen som framspelare. Vid 3–0 hittade hon Greta Koponen som kunde peta in bollen i öppet mål. En skön comeback för Koponen som bara varit på planen i tio minuter.

Sedan spelade hon även fram till Frida Pöders 4–0 och Julia Rosins 5–1. Frida Pöder fastställde slutresultatet till 6–1.

– Härligt att vinna igen och en stabil insats av hela laget, sa tränaren Pierre Brorsson.

I VIF-laget fick både Malin Rydén och Elin Lindquist kliva av.

– Malin landade illa och var lite mörbultad. Elin kände sig yr och vi skulle just byta ut henne, men hon föll ihop och tuppade av en stund. Hon fick hjälp av ambulanspersonal och kände sig okej, men det är lite otäckt när det händer.

Stina Kägu Bragsjö jublar med lagkamraterna efter sitt andra mål mot Nittorp.
Stina Kägu Bragsjö jublar med lagkamraterna efter sitt andra mål mot Nittorp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!