Sex snabba frågor till passionerade fotbollsälskaren

Inga seriematcher. Inga träningsmatcher. Ingen fotboll att se på lokalt. Vi ställde sex frågor till fotbollsälskaren och tillika Lojaltränaren Viktor Gimolli.

Lojals tränare Viktor Gimolli är en stor fotbollsälskare. I dessa tider har han just fotbollsabstinens.

Lojals tränare Viktor Gimolli är en stor fotbollsälskare. I dessa tider har han just fotbollsabstinens.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-05-23 20:30

Hur mår du i dessa tider när inte fotbollen är igång?

– Jag tycker det är jobbigt. Jag tittar normalt sett enormt mycket på fotboll. Jag slukar allt som jag kommer över, både dam- och herrmatcher. Nu är jag ändå lite glad, sedan Bundesliga kom igång. Jag såg Dortmund tidigare idag (helgen) och snart ska jag titta på Bayern München. Visst, det är tråkigt utan publik, men det är ändå fotboll...och jag är taggad. 

Hur påverkas ni i Lojal av coronan?

– Vi tränar två pass i veckan, men det är klart att det inte är samma sak som innan. Det är inte så många av spelarna som är motiverade. Det är ju inga matcher, utan bara träna, träna, träna. Det är nog därför det har varit lite snålt med spelare på träningarna. 

Med tanke på rådande läge och gällande restriktioner. Tror du att det blir någon fotbollssäsong för er?

– Det är en svår fråga. Jag hoppas förstås det, men jag vet inte. De på högre nivå har ju regelbundna kontroller. Det har inte vi. 

Om nästan exakt en månad är det planerat att ni ska ha seriepremiär. Hur är läget i truppen?

– Bra, men vi har inte lika bred trupp som förra året. Men killarna är duktiga och både Kastriot (Jashari) och Flamur (Mulalli) kommer spela hela säsongen. Och de vet verkligen hur man gör mål. Aziz Atai ska också köra på, trots att han har flyttat till Linköping. Han tränar med ett lag däruppe och ska spela matcher för oss. Det är viktiga spelare. 

Ni har länge jagat en målvakt. Har ni lyckats?

– Nä, tyvärr. Det har varit samma problem alla år jag varit med i Lojal. Jag vet inte varför vi har så svårt att få tag på målvakter. Nu har vi en ung kille på gång. Du vet, det är inte så lyckat när till och med jag fått ställa mig i mål. Vi fortsätter att jaga en målvakt och hoppas på en lösning. Det är ett helt klart ett problem för oss. 

Om serien startar. Hur kommer det då att gå för er i femman (nordöstra)?

– Jag tror faktiskt att det gynnar oss med bara elva matcher. Men allt hänger på starten. Förra året hade vi en jättetuff start mot tre bra lag. Vi förlorade alla och då tappade vi lite gnistan. Nu har vi Boston hemma och Hultsfred borta direkt. Vinner vi mot dem så tror jag det kommer gå bra. Då kan det vara den största chans vi någonsin haft att gå upp i fyran. Skulle vi däremot förlora i början kan vi riskera att åka ur. Vi behöver en kick direkt från start.

Om en månad är det tänkt att SK Lojal ska spela seriepremiär. Frågan är om det blir så?
Om en månad är det tänkt att SK Lojal ska spela seriepremiär. Frågan är om det blir så?
Karta: Vena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!