Sexpoängsmatch för VIF

Lagen bakom börjar närma sig Vimmerby IF i fotbollstvåan. Och i morgon är det återigen dags för en viktig drabbning – borta mot bottenlaget IF Sylvia. – Stundtals håller vi en hög nivå, men vi måste kunna göra det i en hel match, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

MISSAR MÅSTEMATCHEN. Vimmerby IF:s lagkapten och backklippa, Johan Lundin, åkte på rött kort mot Linköping City och är därför avstängd när IF Sylvia väntar på bortaplan i morgon.

MISSAR MÅSTEMATCHEN. Vimmerby IF:s lagkapten och backklippa, Johan Lundin, åkte på rött kort mot Linköping City och är därför avstängd när IF Sylvia väntar på bortaplan i morgon.

Foto:

Fotboll2016-06-11 08:38

Efter fem raka matcher utan seger har Vimmerby IF halkat efter i division två-fotbollens toppstrid och är nu sex poäng upp till tvåan Linköping City (kvalplats). Samtidigt har lagen bakom närmat sig och nu skiljer bara fyra poäng mellan Vimmerby på sjätteplats och IF Sylvia på trettonde plats – den första placeringen under nedflyttningsstrecket.

I morgon möts just Vimmerby och Sylvia i en mycket viktig match på Östgötaporten i Norrköping.
Klyschan ”sexpoängsmatch” känns faktiskt ganska passande att damma av.

”Skapade panik”

– Jag känner mig fortfaranda ganska tillfreds med det vi presterar. Jag skulle bara vilja att vi gör det lite oftare, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson.

– Det är något som inte riktigt klaffar. Stundtals håller vi hög nivå, men vi har svårt att göra det i 90 minuter.
Insatsen senast mot Linköping var även den svajig. Efter en svag första halvlek växlade VIF upp rejält i den andra. Speciellt under den andra halvlekens första halvtimme.

– Stundtals skapade vi panik i Linköping och hade ett par riktigt bra kvitteringslägen. Det är den nivån vi måste ligga på en hel match, säger ”JC”.

Lundin avstängd

Morgondagens motståndare, IF Sylvia, var ganska uppsnackade inför säsongen, men har inte alls levererat.

– De är inte där de har varit de senaste åren. Samtidigt fick vi stryk mot dem med 2-0 på försäsongen och vi är absolut inte i det läget att vi kan tro att det bara är att åka till en bortamatch och hämta tre enkla poäng.

I Vimmerby saknas Johan Lundin, som är avstängd efter att ha blivit utvisad i förra matchen.

– Inte mycket att säga om, det var nog två korrekta gula kort, säger ”JC”.

Vad gäller nyförvärvet från Åtvidabergs FF Karl-Victor Söderqvist så är han spelklar för VIF, men kommer inte att vara med i truppen i morgon.

– Han har studentvecka den här veckan, så vi räknar med honom för fullt först från och med nästa vecka. Karl-Victor har sett intressant ut och kommer tillföra mycket energi till laget.

Startelvan ej klar

Johan Carlsson tar ut startelvan först efter dagens träning. Truppen ser dock ut enligt följande:

Truppen: Nic Rydholm, Gustav Johansson, Jonathan Fält-Öhr, Oskar Eriksson, Magnus Eriksson, Simon Larsson, Jafaar Mustafa Mohammad, Allan Zizinga, Marcus Ahl, Oskar Stejdahl, Jimmy Svensson, Alexander Jonsson, Karlo Goranci, Ludvig Lundqvist, Rickard Thuresson plus eventuellt någon ytterligare spelare som i så fall tas ut efter VIF:s U21-match i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!