Shaljanis drömträff frälste Vimmerby

När det stod och vägde som mest dryga fem minuter från slutet klev Selatin Shaljani fram och avgjorde seriefinalen för Vimmerby borta mot Tranås. "Jag kände direkt att träffen blev perfekt och kunde se bollen leta sig in i krysset", sa en överlycklig matchvinnare efter slutsignalen.

Selatin Shaljani jublar och hoppar högt efter sitt 3-2-mål.

Selatin Shaljani jublar och hoppar högt efter sitt 3-2-mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-03 21:54

Tranås kom med sju raka segrar och endast fyra insläppta mål. Vimmerby var väl medvetna om att det skulle behövas en maxprestation för att störa dem.

Bortalaget fick en kanonstart med 1–0 efter tolv minuter. Haris Dreco avlossade ett skott utanför straffområdet efter en hörna. Bollen styrdes via Rickard Thuresson och letade sig in i mål. Glädjen blev dock kortvarig. Åtta minuter senare var det kvitterat till 1–1. Hugo Wåhlberg klippte till på halvvolley och trots att Gustaf Johansson var på bollen letade den sig in via ribban.

– Det var synd att vi inte kunde behålla ledningen lite längre där. Samtidigt var det ett snyggt mål får man säga, tyckte VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Resten av första halvlek bjöd mest på kamp och ställningskrig. Matchen var inte så välspelad som man kan tro när två topplag möts.

– Nej, det blev mycket kamp och högt tempo. Däremot var spelet inte på topp. Bitvis blev det mycket långa bollar och hawaiispel.

Vimmerby fick en bra start på andra halvlek också. Efter nio minuter kom 2–1 genom Selatin Shaljani.

– Jag stod ganska fri och fick en perfekt boll från Radak. Det var bara att peta in den, sa målskytten.

Vimmerbys ledning stod sig inte så länge den här gången heller. I den 67:e minuten kom Tranås igenom på högerkanten och fick till ett inspel i mitten av straffområdet. Där dök Tobias Åkesson upp och ordnade 2–2.

– Vi blev lite tillbakapressade efter målet och Tranås kunde lika gärna ha avgjort. Det var verkligen en kamp som kunde ha slutat hur som helst, sa Patrik Gunnarsson.

Nu blev det ändå VIF som fick jubla till slut och sätta stopp för Tranås segersvit. Fem minuter från slutet klev Selatin Shaljani fram igen och gjorde 3–2.

– Jag hade snackat med Ahmed (Tarabeih) innan och vi kom överens om att vi måste gå för det. Jag fick ett skottläge från 20-25 meter och klippte till. Det var en härlig känsla att följa bollbanan och se den borra sig in perfekt i krysset, sa Selatin Shaljani som firade i sedvanlig stil med ett riktigt glädjehopp.

Innan Tranås hann sätta in sin slutforcering stack VIF upp i en kontring. Shaljani fick fram bollen till Ahmed Tarabeih som vann duellen mot målvakten och enkelt rullade in 4–2.

Något som gladde tränare Gunnarsson extra mycket.

– Jag satte upp Ahmed som forward idag och han gjorde ett jättejobb hela matchen och löpte kopiöst. Det kändes helt rätt att han fick göra det sista målet.

Han var även nöjd med att laget lyckades spräcka Tranås segersvit och göra toppstriden i serien riktigt jämn. Faktum är att om Vimmerby tilldöms segern i den avbrutna matchen mot Tenhult är de nya serieledare.

– Det är väldigt skönt att vi lyckas vinna en sådan här jämn match som kunde slutat hur som helst. Nu lever serien i allra högsta grad och Tranås som är vana vid att vinna hela tiden får sig säkert en extra tankeställare. Det märktes på spelarna efter matchen att de inte är vana vid nederlag.

När det kommer till spelarkritik hade Gunnarsson inte mycket att anmärka på bland sina spelare. Han lyfte fram i princip hela laget.

– Nu ska vi njuta av segern ikväll och vila upp oss i helgen. Sedan blir det fullt fokus på derbyt mot Gullringen på fredag.

Rickard Thuresson styrde in ett skott från Haris Dreco
Rickard Thuresson styrde in ett skott från Haris Dreco
Tranås-VIF 2–4

Målen: 0–1 (11) Rickard Thuresson, 1–1 (16) Hugo Wåhlberg, 1–2 (54) Selatin Shaljani, 2–2 (69) Tobias Åkesson, 2–3 (85) Selatin Shaljani, 2–4 (89) Ahmed Tarabeih.

Publik: 321

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!