Nyckeln till framgång – målvakten avslöjar: "Allt är möjligt"

Vårsäsongen kanske inte blev som förväntat för Gullringens GOIF. Men än finns det hopp om att vända den negativa trenden där skador har stoppat laget från att nå sin fulla potential. I återstarten mot Stensjöns IF som är ett ganska svagt lag jämfört med Gullringen som har 14 poäng mer än jumbon. "Allt är möjligt bara om vi ger det ett ärligt försök", säger lagets målvakt Petter Gustafsson, som känner sig ganska missnöjd efter en tuff vårsäsong.

GOIF:s målvakt Petter Gustafsson, tror stark på sitt lag trots en mindre imponerande vårsäsong där skador har ställt till det för Gullringen.

GOIF:s målvakt Petter Gustafsson, tror stark på sitt lag trots en mindre imponerande vårsäsong där skador har ställt till det för Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-04 17:30

En mindre imponerande vår för Gullringens GOIF som många nog hade förväntat sig i toppen av fyran innan sommaruppehållet. 

Nu inför återstarten har klubben stadgat sig en sjätteplats och det kommer krävas mycket ifrån gulsvart om man ska vända trenden och börja slåss om topplaceringarna då man ligger åtta poäng bakom tabellfyran Sävsjö FF.

– Jag har lite blandade känslor ifrån vårsäsongen, säger GOIF:s assisterande tränare Daniel Wernersson. Det började bra men sedan har vi fått mycket problem med skador och varit tvungna att ställa upp med bara 12-13 man till vissa matcher. Vilket har lett till att vi inte orkat hålla uppe kvalitén.

Skadebekymmer har spelat en stor faktor i Gullringens mindre framgångsrika säsong då man har varit tvungen att ställa av cirka 10 spelare i flera möten på grund av skador.

Hur ser läget ut i truppen då? Har spelarna återhämtat sig eller finns det fortfarande skadeproblem?

– Det är bara två spelare som inte är återställda. Karlo Goranci kommer vara borta i några veckor då han är skadad. Det är ett mindre ben i foten som har fått sig en rejäl smäll och det är fortfarande väldigt svullet. Gustavo Borges ådrog sig en korsbandsskada som en del känner igen. Det kommer nog ta cirka ett år för honom att återhämta sig.

Väntas det operation för Gustavo?

– Nej, i nuläget har han sagt att det är något han vill undvika och satsar stark på rehab istället, säger Daniel Wernersson.

undefined
Gullringens assisterande tränare Daniel Wernersson, har blandade känslor från vårsäsongen då det fanns mycket positivt att ta med sig.

Med truppen intakt (för det mesta) så ser förutsättningarna ganska positiva ut för Gullringen. Enligt Petter Gustafsson, är det inte mycket som skiljer gulsvart från att kunna nå toppen av tabellen trots det tuffa läget man befinner sig i.

– Självklart är allt möjligt. Jag tycker vi i laget har mer att ge och vi behöver fokusera på att lyfta varandra. Drömmen är ju att ta klivet upp till division 3 med moderklubben. Sedan om det händer den här eller nästa säsong är en annan femma men chansen finns alltid där om vi slipar till detaljerna och håller oss skadefria, säger målvakten med en självsäker röst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!