Silva om Ronaldos utspel: "Stämningen på topp"

Kontroversen med Manchester United, som sägs vara på väg att stämma Cristiano Ronaldo efter portugisens sågning, ser inte ut att påverka stjärnanfallaren inför VM. –Han är fokuserad som alla andra, säger Bernardo Silva.

Cristiano Ronaldo anländer till Qatar inför Portugals VM-premiär i nästa vecka.

Cristiano Ronaldo anländer till Qatar inför Portugals VM-premiär i nästa vecka.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Fotboll2022-11-19 17:12

Manchester City-mittfältaren säger att stämningen i Portugals trupp är "topp, topp, topp".

Detta trots att den 37-årige Cristiano Ronaldo i en tv-intervju sågat sin klubb, dess ägare och tränaren Erik ten Hag vilket fått United att inleda en stämningsansökan mot Ronaldo för kontraktsbrott.

– Nyheterna från England har inget med landslaget att göra. Det har inte heller något med mig att göra, så jag tänker inte kommentera det. Jag är ingen Manchester United-spelare, och även om jag vore det skulle jag inte svara, säger Silva på pressträffen i Qatar.

Silva tillbakavisar också att det skulle finnas spänningar mellan Ronaldo och landslagskollegan Bruno Fernandes.

– Jag har inte sett någon konstig stämning i laget mellan Cristiano och någon annan spelare. Det är hans sak, som han i så fall får reda ut med den andre, säger Silva.

– Jag ser en motiverad och fokuserad Ronaldo och som alla andra vill han hjälpa vårt land och landslag. Det är mycket snack men vi har ett VM att spela.

Ronaldo spelar sitt femte VM och Portugal inleder VM mot Ghana den 24 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!