Simon Alexandersson gjorde allsvensk debut – på Gamla Ullevi: "Häftigt"

Så är den då avklarad – Simon Alexanderssons allsvenska debut. Det var i AFC Eskilstunas bortamatch mot IFK Göteborg i måndags, som den före detta Vimmerby IF-anfallaren fick hoppa in.

Fotboll2017-04-19 08:47

Bara dagar innan den allsvenska premiären bytte Simon Alexandersson klubb. Hej då Åtvidabergs FF och Superettan. Hej hej AFC Eskilstuna och Allsvenskan.

I den första omgången var Simon inte uttagen i matchtruppen, i den andra omgången satt han på bänken och i den tredje skedde så debuten.

Med tre minuter kvar att spela av bortamatchen mot IFK Göteborg i förrgår byttes Simon Alexandersson in på banan. Fyra tilläggsminuter gjorde att den totala debuttiden blev sju minuter.
– Man tänkte inte så mycket. Det blev ett snabbt byte och man hann inte tänka eller känna något och särskilt inte sen när man kom in på plan, säger Alexandersson till Vetlanda-Posten. 

Men det är klart att det smällde högt att göra debuten inför närmare
9 000 åskådare på Gamla Ullevi.
– Det var häftigt, första gången man spelade inför så mycket publik så det var skitkul, säger Simon, som är nöjd med sin första tid i AFC Eskilstuna.
– Det tar alltid lite tid att komma in i det med ett nytt spelsätt och lite annat. Men det har funkat bra och det är skitkul att träna och det flyter på.

Matchen mellan IFK Göteborg och AFC Eskilstuna slutade 1-1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!