Laddad match mot moderklubben: "Allt att vinna"

Han är från Gullringen och har gulsvart som moderklubb. Simon Henrikssons hjärta klappar ändå för Djursdala SK. Nu får han möta sitt gamla lag på "riktigt", för första gången. "Drömscenariot är att vi avgör sent och vinner", säger Henriksson inför fredagens derby.

Djursdala SK:s Simon Henriksson får springa ut på Gullemon på fredag. Det var i Gullringens GoIF som karriären en gång började.

Djursdala SK:s Simon Henriksson får springa ut på Gullemon på fredag. Det var i Gullringens GoIF som karriären en gång började.

Foto: Haris Dreco/Arkiv/Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-18 18:00

Ett derby framkallar alltid speciella känslor. Inte minst när det är två rivaler som inte mötts i seriesammanhang på väldigt länge. 

För Djursdala SK:s anfallare Simon Henriksson blir fredagens derby mot moderklubben Gullringens GoIF något alldeles extra. 

– Jag har aldrig mött Gullringen i A-lagssammanhang, bara i några B-lagsmatcher, säger han.

Numera är det enbart DSK som gäller. Simon har flera roller i föreningen och brinner för klubben.

– Så är det. Djursdala är min klubb och den jag tycker mest om.

Hur blir det då att springa ut på Gullemon igen?

– Det var ganska länge sedan man gjorde det, haha. Anläggningen är fin och det ska bli kul att få spela där med DSK. Sen är planen där ganska så stor, vilket jag inte gillar. 

Det är inte bara han som har ett förflutet i GGoIF. Matchen blir speciell även för brodern David, som är huvudtränare för Djursdala SK. Frågan är då vilka pappa Greger Henriksson håller på...

– Han är en stor Gullringssupporter, så det blir nog svårt för honom att avgöra, skrattar Simon.

undefined
Simon Henriksson, Djursdala SK.

Både Gullringen och Djursdala är med i toppen av division 4 så här långt och har plockat tio poäng på de fem inledande matcherna. 

Vad är förklaringen till att ni gjort det så bra hittills?

– Den första matchen (seger mot Örserum med 2–1) tror jag är nyckeln. Vi gjorde ingen bra match då, men krigade på och fick till slut med oss tre poäng. Vi insåg nog att division fyra inte är övermäktigt på något sätt. Vi har ett starkt och rutinerat lag på pappret, säger Simon Henriksson. 

I den senaste matchen åkte man däremot på sin första förlust för säsongen, då Tranås vann med 7–2 på Dalavallen. Då saknade Djursdala en del viktiga spelare. 

– Vi visste att det skulle bli tufft, men gör ändå två mål mot ett lag som dittills bara hade släppt in två i de övriga matcherna. Förhoppningsvis får vi några viktiga spelare tillbaka nu till derbyt.

Vad går ni in med för känsla till matchen mot Gullringen?

– En jättebra känsla. Visst, vi går in som nederlagstippade här också, precis som vi gör i stort sett i varje match. Men vi har allt att vinna. Jag kan tänka mig att Gullringen kommer ha mest boll och försöka föra spelet. De har bra spets i laget, med Ola (Lindblom) där bak och Karlo (Goranci) där fram. Matchbilden kommer nog påminna en del om den mot Vimmerby, även om jag hoppas och tror att vi kan ha lite mer boll den här gången.

Ett stort tapp för DSK är att anfallaren Jonatan Stridh valt att avsluta säsongen.

– Som jag har förstått det så har han meddelat att han inte kommer spela något mer, vilket är tråkigt för oss. Han får väldigt ont och vill inte spela mer. Det är ett jäkla tapp, säger Henriksson.

Därtill är viktiga backen Dzenan Hrnic avstängd, efter att fått rött kort mot Tranås.

– Han har varit en av våra bästa spelare, så det är inte helt optimala förutsättningar. Vi har ändå en hyfsad trupp men är lite tunna och känsliga för avbräck på våra nyckelspelare.

undefined
Jonatan Stridh har bestämt sig för att avsluta säsongen.

Även om Gullringen kliver in som favoriter på fredag har Djursdala visat att man kan överraska, speciellt i derbymatcher. Simon Henriksson har drömscenariot klart för sig.

– Vi avgör med ett sent mål och vinner. Det är drömscenariot.

Derbyt direktsänds på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50 på fredag.

Dzenan Hrnic är avstängd i derbyt mot Gullringen.
Dzenan Hrnic är avstängd i derbyt mot Gullringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!