Simon målskytt igen när ÅFF vann

En betydelselös match mellan två lag som vare sig kan hota uppåt eller riskerar att ramla ur Superettan. Då bjöd Åtvidaberg och GAIS de 1 432 på läktarna på småputtrig underhållning och öppen fotboll.

Förre Vimmerby-anfallaren Simon Alexandersson  gjorde sitt nionde mål i Superettan i går kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Förre Vimmerby-anfallaren Simon Alexandersson gjorde sitt nionde mål i Superettan i går kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2016-10-25 08:00

Seger med 4-2 för ÅFF och återigen gjorde förre Vimmerby IF-forwarden Simon Alexandersson mål (nionde för säsongen).

I den 19:e minuten öppnade Shkodran Maholli upp hela GAIS-försvaret med en härlig boll till Simon Helg, som från kanten hittade in till en fri Alexandersson som skickade upp bollen i nättaket.

Sex minuter senare var det dags igen, då Ammar Ahmed drog iväg en frispark, som styrde i gästernas mur och överlistade en chanslös Tommi Vaiho i GAIS-målet.

Johan Ramhorn reducerade för GAIS i den andra halvleken men strax därefter, när GAIS var på gång och jagade kvittering, avgjorde Maholli med två snabba mål.

4-2 gjordes sedan av en fri Dardan Rexhepi med åtta minuter kvar.

I och med segern gick Åtvidaberg upp på sjätte plats i tabellen – detta dock av ren akademisk betydelse.

Desto mer intressant i Superettan i går kväll – åtminstone sportsligt: Sirius besegrade Halmstad och därmed är det blåsvart-randiga laget från Uppsala klart för Allsvenskan igen – efter 42 års väntan.