Simonsson i Vårens Elva

Under vårsäsongen har Vimmerbys mittfältsmotor Christian Simonsson varit magnifik match efter match, och leder VIF i jakten på division två. Han har spelat så bra att han tog plats på mittfältet i Vårens Elva. - Det är kul, ett tecken på att man gjort något bra, berättar Simonsson.

Vimmerbys mittfältsklippa Christian Simonsson tog plats i Vårens Elva. Han tror att Vimmerby kommer att bli ännu bättre i höst.

Vimmerbys mittfältsklippa Christian Simonsson tog plats i Vårens Elva. Han tror att Vimmerby kommer att bli ännu bättre i höst.

Foto:

Fotboll2008-07-16 09:00


Christian Simonsson har under vårsäsongen vuxit fram till en av Vimmerbys absolut viktigaste spelare. Med sitt enorma slit och sin löpvilja är han en förebild för alla sina lagkamrater, och han har stor del i att Vimmerby ligger tvåa i serien.
Hur tycker du själv att det har gått?
 - Det har varit ganska blandat. Det började bra, men sedan hamnade både jag och laget i en svacka. Mot slutet har det gått bra igen, och jag hoppas att det lossnar ordentligt. Men jag är nöjd med min insats, absolut.

Hans kanske allra bästa insats hittills under säsongen var i derbyt mot Gullringen då Simonsson var fullständigt dominant på mittfältet. Som om det inte var nog att han var prickfri defensivt spelade han även fram till matchens ända mål inprickat av Jimmi Gustavsson.
Christian, som kom till Vimmerby från Kisa inför förra säsongen, har sin styrka i just konditionen och löpviljan. Men även passningsspelet håller hög klass. Christian är skicklig på att läsa spelet, och slår sällan bort bollen när han väl vunnit den.
Med tre säsonger i division tre i bagaget besitter han dessutom rutin som är välbehövlig i ett i övrigt tämligen orutinerat Vimmerby.
- Jag försöker få igång alla andra, pusha på lite och visa inställning, förklarar Simonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!