Speciellt möte för mittfältsterriern: "Allt att vinna"

I många år var Christian Simonsson en stor profil i Vimmerby IF. Nu möter han dem med sitt nya lag, Djursdala SK. "Det ska verkligen bli jättekul och såklart en speciell match för mig", säger han inför derbyt på Dalavallen på fredag.

För Christian Simonsson är matchen mellan Djursdala SK och Vimmerby IF speciell, DSK-mittfältaren har en lång historia bakom sig i VIF.

För Christian Simonsson är matchen mellan Djursdala SK och Vimmerby IF speciell, DSK-mittfältaren har en lång historia bakom sig i VIF.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-08-11 17:30

Årets fotbollsmatch på Dalavallen, hittills. Derby mellan Djursdala SK och Vimmerby IF. En godbit förstås för traktens fotbollsälskare.

För Djursdalas mittfältskämpe Christian Simonsson är det definitivt en höjdpunkt. Och det av flera skäl. Ni som kan er fotboll vet självklart att Simonsson har ett långt förflutet i just VIF.

– Det ska bli superkul. En match som man längtat efter och inte bara jag. Att få möta Vimmerby på Dalavallen tror jag är speciellt för hela Djursdala SK som förening. Förhoppningsvis blir det mycket folk också.

Vårens derbymatcher, både mot VIF och Gullringen, var annars inte alls någon höjdare för Simonsson:

– Nä, fy tusan. Jag skadade en magmuskel då jag spelade tennis några dagar innan vi mötte VIF. Jag ville ändå prova, trots att jag inte är 20 år längre. Man lär sig aldrig, haha. Det kändes som att jag mest var i vägen och var tvungen att kliva av efter 30 minuter. Mot Gullringen fick jag också kliva av efter känningar i en baksida. Och jag som i princip aldrig varit skadad i hela min karriär, säger Simonsson och tillägger:

– Men, man behöver inte vara någon Einstein för att inse att jag har tränat för lite fotboll. Visst, jag håller igång väldigt mycket med annat, men fotboll är fotboll.

I Djursdalas höstpremiär mot Tenhult var Christian Simonsson bortrest, men nu är han alltså tillbaka igen. Hur är din status?

– Jag måste säga att jag känner mig jättepigg. Det känns hur bra som helst i kroppen. Jag har tränat på bra i sommar, med lite allt möjligt. Jag har ju fortfarande svårt för att hålla mig stilla. Jag känner mig väl förberedd för matchen.

När lagen möttes i våras tog Djursdala, för många, överraskande poäng på Arena Ceos. Om Simonsson får som han vill blir det likadant nu, men överlåter favoritskapet till gästande VIF.

– Jo, men. Det är klart att de är skyhöga favoriter. För oss är det en bonus om vi tar poäng igen, men jag kan lova att vi ska kriga och kämpa som tusan för att lyckas. Här hemma på Dalavallen kan vi rubba vilket lag som helst.

Vad blir det för matchbild?

– Svårt att säga eftersom Dalavallen är tightare och mindre än Ceos. Det är troligt att det blir mer kamp än senast och det tror jag gynnar oss. Vi vill ha mycket dueller och närkamper. Vi måste vara aggressiva, försöka få ner deras fart och inte ge dem några ytor. Och finliret får vi nog vara utan i en sån här match. Vi är också förberedda på deras höga press.

Är det någon spelare du särskilt ser fram mot att möta i Vimmerby?

– Johan (Carlsson), givetvis. Han var min radarpartner på mittfältet i VIF i många år. Vi är kompisar och också jämngamla. Sen gillar jag inte att möta "Thure" (Rickard Thuresson), haha. Han gav mig en armbåge i ansiktet senast, men det var inte meningen.

Vad är dina tankar om säsongen hittills?

– I början vann vi tre raka och spelade oavgjort mot VIF. Då var motivationen hög i gruppen. Sen hann väl verkligheten ifatt oss på något sätt och vi började förlora. Då var smekmånaden över. Och någonstans är det nog så att vi inte har tränat tillräckligt bra, och det gäller inte minst mig själv. Många prioriterar annat före fotbollen, inklusive mig själv som trebarnsfar och 42 år fyllda. Jag är ändå övertygad om att vi kan vända på det här och klara nytt kontrakt.  Att "Bränna" (Daniel Gustafsson) är tillbaka kan bli ett jättelyft för oss.

Vi TV-sänder derbyt på www.vimmerbytidning.se. Matchstart 19:00

Christian Simonsson är laddad till tusen inför derbyt mellan Djursdala SK och Vimmerby IF
Christian Simonsson är laddad till tusen inför derbyt mellan Djursdala SK och Vimmerby IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!