Simonsson om comebacken: "Ger dem en rejäl match"

Kisa BK var nära att ta sin första poäng för säsongen, men fick till slut ge sig med 3–1 hemma mot LSW. "Vi ger ändå ett topplag en rejäl match. Det kan vi ta med oss", sa comebackande Christian Simonsson.

Christian Simonsson i KBK-dressen. I veckan gjorde han sin första match för moderklubben på 15 år.

Christian Simonsson i KBK-dressen. I veckan gjorde han sin första match för moderklubben på 15 år.

Foto:

Fotboll2024-06-07 16:30

KBK inledde starkt och tog ledningen i 18:e minuten genom Ahmed Ayub Osman. Gästerna fick in 1–1 innan halvtid.

I andra stod LSW för två snabba mål och 3–1-underläget lyckades KBK aldrig att hämta upp.

Christian Simonsson var en av spelarna som nyligen gjort comeback och ställt upp för moderklubben. Han tyckte att Kisa kan ta med sig en hel del från insatsen trots förlusten.

– I första halvlek var vi klart bättre än dem. Så länge vi har ork och energi så matchar vi ett topplag i fyran. Därför borde vi kunna plocka en del poäng framöver, sa Simonsson som själv fick kliva av strax före halvtid.

– Jag fick känning i en baksida och var klok nog att kliva av innan det blev värre. Hade jag haft lite mer fotbollsträning i benen så hade det nog inte behövt hända. Så är det nog för många av de andra spelarna som inte varit igång på länge. Det är lätt att dra på sig skador.

Han har inte givit upp hoppet om att spela på söndag när KBK möter Vikingstad hemma.

– Jag ska försöka. Skadan känns bättre nu och jag ska få lite behandling.

Hur var det att göra comeback i Kisa?

– Det var roligare än jag trodde att det skulle vara. Bara att komma ner till Kisa IP när man inte spelat på 15 år var stort. Jag blev lite nostalgisk. Sedan var det kul att träffa alla kompisar från förr och spelarna i den befintliga truppen. Det känns bra att kunna göra det här tillsammans för att rädda klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!