Simovic hjälte – Varberg vände efter blunder

Robin Simovic har prickat målformen vid rätt tillfälle. Anfallaren vände själv underläge till seger med 2–1 mot Öster – och nu är det fördel Varberg i kvalet till allsvenskan. –Det var en trevlig dag, säger Simovic i Discovery+.

Det är fördel Varberg efter två mål av Robin Simovic.

Fotboll2022-11-10 20:54

I det första av två ångestmöten var det Öster, trea i superettan, som fick den bästa starten.

Växjölaget inledde piggt och i den 20:e minuten fick man utdelning. Hemmalaget kontrade och Adam Bergmark-Wiberg fick bollen i straffområdet och letade efter skottläge. Det hittade han aldrig utan i stället passade han fram Tatu Varmanen som hårt och välplacerat sköt in 1–0 vid den bortre stolpen.

Rejäl glädje i Öster, men snart skulle Robin Simovic kliva fram.

Blunder

Den reslige anfallaren visade prov på bra spelförståelse när Östers Vladimir Rodic nickade en boll snålt mot egen målvakt.

Simovic agerade snabbt och var först på bollen, petade den över Östers målvakt Mathias Nilsson och kunde sätta kvitteringen bara några minuter före paus.

– Jag kände att han skulle nicka tillbaka. När planen är som den är kanske den inte kommer fram hela vägen och jag nöp den innan målvakten nådde den, säger Simovic i Discovery+.

Han var inte klar där.

Direkt i andra halvlek var han starkast i straffområdet och skickade in 2–1 till Varberg.

"En trevlig dag"

Det blev inga fler mål i Växjö under torsdagskvällen. Varberg vann med 2–1 och sitter därmed i förarsätet inför den sista och avgörande kvalmatchen lagen emellan. Den spelas i Varberg på söndag.

– Det var en trevlig dag. Ett bra resultat att ta med oss till hemmaplan. Halva arbetet är slutfört och nu fortsätter vi på söndag, säger Simovic.

Östers tränare Srdjan Tufegdzic:

– Vi är ett mål bakom. Vi visade i kväll att vi kan tävla mot Varberg men vi måste fixa små detaljer för det var små detaljer som kostade oss i dag, säger han.