Sir Alex Ferguson får ny roll i Manchester United

Den legendariske förre Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson gör en återkomst till klubben. Han får ny roll i en tankesmedja.

Alex Ferguson, th, med David Gill. Arkivbild.

Alex Ferguson, th, med David Gill. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2022-07-30 12:42

Flera engelska medier rapporterar om att en återkomst för "Fergie" är klar. 80-åringen lämnade Manchester United 2013 och ses av många som den främste tränaren någonsin i engelska högstaligan Premier League.

Manchester Uniteds vd Richard Arnold sägs vara den som tillfrågat Ferguson. Skotten ska ha mött United-ledningen i tisdags för att få sin nya roll förklarad för sig. Rollen är en del i en tankesmedja tillsammans med bland annat tidigare klubbdirektören David Gill och Unitedlegendaren Bryan Robson.

Sir Alex Ferguson tränade Manchester United i nästan 27 år mellan 1986 till 2013. Han vann bland annat 13 Premier League-titlar och två Champions League.

2018 drabbades Ferguson av en livshotande hjärnblödning, den nya rollen är ett tydligt besked på att han repat sig. Sedan han lämnade har Manchester United bäst blivit tvåa i ligaspelet och ledningen ser hans expertis som en vital del för nye tränaren Erik ten Hag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!