Sirius körde över serieledande Norrköping

Sirius har spräckt serieledaren IFK Norrköpings förlustnolla. Hemma på Studenternas blev det en klar seger med 4–2.

Yukiya Sugita jublar efter ett av sina mål hemma mot IFK Norrköping.

Fotboll2020-07-19 17:05

IFK Norrköping kom till Studenternas i Uppsala som obesegrade serieledare – men när de väl åkte därifrån hade de förlorat för första gången den här säsongen.

"Peking" åkte på en rejäl stjärnsmäll borta mot Sirius och föll med 2–4.

Gästerna såg ut att repa sig efter att ha hamnat i underläge i den första halvleken, detta när skytteligaledaren Christoffer Nyman kvitterade till 1–1 efter att Yukiya Sugita gett Sirius ledningen efter 24 minuter.

Men Sirius fortsatte att ånga på.

I den 52:a minuten återgav Mohammed Saeid hemmalaget ledningen genom att sätta 2–1 på straff, något som blev startskottet på en mardrömsperiod för IFK Norrköping.

3–1 kom tolv minuter senare efter att Sugita vackert smekt in sitt andra mål för dagen, och ytterligare tre minuter senare small det igen när Stefano Vecchia gjorde 4–1 på straff.

Abdulrazaq Ishaq reducerade för Norrköping till 2–4 – men då var slaget redan förlorat.

Norrköping, som inlett säsongen suveränt, behåller ledningen i allsvenskan trots förlusten, men har nu "bara" fyra poäng till godo till tvåan Malmö som vann mot Kalmar med 2–1.

Strax nedanför, på 15 poäng, finns Sirius på tredjeplatsen.