Sirius omskakat av Sundsvall – men vände

Allsvensk premiär på Studenternas IP i Uppsala. Då var det nykomlingen Gif Sundsvall som oväntat tog ledningen – men Sirius lyckades vända och segra med 2–1. –Det är mentaliteten. Vi trummar på trots att vi ligger under med ett mål, säger Christian Kouakou som satte det avgörande målet.

Sundsvalls Pontus Engblom och Sirius Kristopher Da Graca i den allsvenska premiärmatchen på Studenternas IP.

Fotboll2022-04-03 16:54

När lagen senast möttes i en träningsmatch för ett par veckor var det Sirius som bärgade hem en säker seger, 4–1.

Men i den första allsvenska matchen för säsongen var hemmalaget initialt inte lika säkra – men lyckades sedan vända underläget till seger när Christian Kouakou avgjorde med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Det är fantastiskt, säger Kouakou i Discovery.

Engblom nickade in

Det var Sundsvall, utan stjärnan Linus Hallenius med korsbandsskada, som överraskade genom att ta ledningen i den 23:e minuten. Då hade gästerna tagit vara på en hörna och lagkaptenen Pontus Engblom kunde enkelt nicka in bollen som spelades fram av Pontus Silfver.

Och ledningen behöll de fram till pausvila. Men inte utan att Sirius gått miste om ett par målchanser, där bland annat Moustafa Zeidan både skjutit utanför och i stolpe. Med sig från första halvlek fick hemmalaget bara tre gula kort.

– Det är en bra första halvlek, konstaterar Pontus Engblom i pausen i Discovery.

Han fortsätter:

– De blir frustrerade och hittar inte ytorna på oss.

"Jämn match överlag"

Men kvitteringen var ett faktum när Aron Bjarnason träffade rätt från högerkanten kort efter att andra halvlek dragit igång – och Sirius var tillbaka i matchen. Uppsalalaget tog en allt större kontroll över spelet och till sist var det alltså målmaskinen Christian Kouakou, med elva mål gjorda redan under försäsongen, som fick avgöra för hemmalaget efter en framspelning av Kevin Wright.

– Vi får inte lika mycket kontroll på matchbilden som i första, säger Sundsvalls Pontus Silfver i Discovery.

– Men jag tycker att det är en jämn match överlag.

Härnäst väntar en annan nykomling, Värnamo, för Sirius, medan Gif Sundsvall möter Hammarby.