Sirius segrade över Varberg – måltorkan bruten

Sirius höll nollan bakåt och bröt sin måltorka som hållit sig i tre matcher. Mittfältaren Moustafa Zeidan stod för ett mål och en assist i 2–0-vinsten mot Varberg. –Jag tycker vi visar karaktär och mentalitet i dag, säger Zeidan i Discovery+.

Sirius Laorent Shabani, i mitten, firar 1–0-målet.

Fotboll2022-05-08 19:40

Första halvlek mellan Varberg och Sirius slutade mållös men drygt fyra minuter in i den andra hade Sirius Laorent Shabani fått nog.

Moustafa Zeidan skickade en boll mot mål och där fanns Shabani som kunde nicka in 1–0 bakom Varbergs Fredrik Andersson.

– Över 90 minuter känns det väldigt bra. Jag tycker det är vi som har dem farligaste chanserna samtidigt är det svårspelat. Mycket duellspel, mycket kamp, det kanske inte är det vi är vana vid, säger Zeidan i Discovery+ och fortsätter:

– När man kommer ner hit är det det som krävs och det gör vi i idag. Vi vinner rättvist.

"Visar karaktär och mentalitet"

Hallänningarna tog upp jakten efter en kvittering, men efter ett bolltapp kunde Sirius Moustafa Zeidan sno åt sig bollen och skicka in en 2–0-ledning.

– Jag tycker vi visar karaktär och mentalitet i dag, säger Zeidan i Discovery+.

Därmed var måltorkan över för Sirius, som inte hade gjort mål framåt på tre raka matcher.

Någon reducering eller kvittering kom aldrig för Varberg och de fick se sig besegrad av Uppsalalaget.

"Vi blir stillastående"

– Andra halvlek går klart och tydligt till Sirius fördel. Jag tycker vi blir stillastående och vi kommer absolut inte in bakom dem heller, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

I tabellen ligger Sirius på en tiondeplats med tio inspelade poäng och Varberg ligger på tolfte plats med sju poäng.

Härnäst spelar Sirius mot Elfsborg den 14 maj och för Varberg väntar IFK Göteborg den 15 maj.