Sirius slipper kval: "Kan andas ut"

Sirius behövde minst en poäng för att säkra det allsvenska kontraktet. Det blev 3–0-vinst hemma mot Häcken – och en sjätte säsong i allsvenskan att se fram emot. –Otroligt skönt. När vi har varit tvingade att vinna så har vi vunnit. Så blev det nu med, säger lagkapten Marcus Mathisen.

Sirius Nahom Girami Netabay och resten av laget jublar efter måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IK Sirius FK och BK Häcken.

Sirius Nahom Girami Netabay och resten av laget jublar efter måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IK Sirius FK och BK Häcken.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2021-11-29 21:18

Det hann aldrig bli något större snack om saken heller, gästande Häcken var aldrig ens nära att sätta press på Uppsalalaget och blev helt enkelt utspelade.

Sirius som under säsongen har åkt hiss mellan övre och undre delen av tabellen och som har lirat läckert men också släppt in för många mål och varit för ineffektiva framåt spelade nu med pondus, självförtroende och finess.

– Jag snackade med pappa i morse och sade att Häcken bara ska städas av liksom. Och det gör vi på ett väldigt bra sätt. Det var enkelt, konstaterar Siriusmittfältaren Jacob Ortmark.

Det var han som gjorde Sirius första mål för säsongen i april och blev den som i minusgraderna på Studenternas IP inledde målskyttet mot Häcken redan efter 11 minuter med ett distinkt, hårt och välplacerat skott på volley:

– Vi sade innan att det är viktigt att ta ledningen och det var ett supermål av Jacob. Sedan att vi sätter tvåan tidigt också (Moustafa Zeidan i artonde minuten) var jätteviktigt så känslan inför andra var fantastisk, säger Marcus Mathisen.

"Nu andas alla ut"

Sirius berg och dalbaneresa i tabellen har gått lite extra snabbt under senare delen av hösten.

Ena stunden klara för nästa säsong och sedan veckan efter det en ny kniv mot strupen.

– Den här frustrationen att vi inte har klarat kontraktet än, den har väl legat där men ingen har riktigt snackat om det, säger Jacob Ortmark till TT och brister ut i skratt.

Marcus Mathisen faller in i skrattet och håller med.

– Alla i laget har bara känt att fan vi är så mycket bättre än att vi ens ska behöva vara nära kvalplatsen så nu andas alla ut extra mycket i kväll tror jag, fortsätter Ortmark.

Båda spelarna är i dagsläget klara för fortsatt spel i Sirius kommande säsong och tror på ett mer stabilt lag som slipper kriga för att slippa bottenstriden hösten 2022:

– Nästa år har vi kontinuitet. Vi kommer inte att byta tränare, vi kommer inte att byta ett helt lag. Kontinuitet i startelvan och i tränarstaben, det är ett vinnarkoncept. Så enkelt är det, säger Jacob Ortmark och hans kapten Marcus Mathisen håller med:

– Vi är väl ett av de lag som har använt flest spelare i år men nu har vi hittat vår formation och hur vi vill spela. Det kommer betyda mycket.

"All press på AIK"

Siriusduon kan nu gå in med en skön känslan i sista matchen som spelas på Friends arena på lördag mot ett guldjagande AIK. En match både Jacob Ortmark och Marcus Mathisen ser fram emot:

– Jag tänkte i dag att "ta inte gult kort nu" för då är jag avstängd på lördag. Det är ju en match man verkligen vill spela, konstaterar Ortmark

– Tänkte du så? Jag med, fast det var några lägen där det var nära, fyller Mathisen på med ett stort skratt och fortsätter:

– Nu är det all press på AIK medan vi kan gå ut och njuta och ha kul. Det gäller bara att hålla i bollen så länge som möjligt. AIK kommer att bli frustrerade. Men spelar vi som vi gjorde nu i kväll så vinner vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!