Sirius tog blytung seger – avgjorde sent

Länge var det på väg att sluta mållöst. Men i den 92:a minuten klev Tashreeq Matthews, 23, fram och avgjorde för Sirius. –Väldigt tuff match, men jätteviktigt att vi vann. Jag hade tur, ett misstag och man straffas, säger matchhjälten efter 1–0 mot Värnamo.

Sirius Tashreeq Matthews avgjorde sent mot Värnamo.

Fotboll2023-09-25 21:09

Viktiga poäng stod på spel på Finnvedsvallen under måndagskvällen. Värnamo, med 32 poäng, kunde i princip säkra det allsvenska kontraktet vid seger. Och Sirius, på 23, var pressade, inte minst efter att bottenkonkurrenterna IFK Göteborg och AIK tog var sin seger i helgen.

Värnamo inledde matchen klart bättre och kom till ett par målchanser, men tappade sedan initiativet. Sirius fick upp laget högre upp på planen, pressade och tog sedan över matchbilden. Närmast kom Tashreeq Matthews vars skott räddades av Jonathan Ursin i Värnamo-målet.

I den andra halvleken blev det fysiskt där lagen gick hårt på varandra. Målchanserna var få och nollan intakt.

Men i den 92:a minuten kom målet.

Tashreeq Matthews utnyttjade slarv från hemmaförsvaret och satte 1–0, vilket även blev slutresultatet.

– Väldigt tuff match på bortaplan, men jätteviktigt att vi vann. Jag hade tur, ett misstag från dem och man straffas. Nu sätter vi press på de andra lagen, säger Matthews efter 1–0-segern.

I och med segern tog Sirius tre blytunga poäng. Uppsalalaget är förvisso fortsatt på kvalplats, men bara en poäng bakom Brommapojkarna på säker mark. Värnamo parkerar på en betydligt säkrare plats, nia i tabellen.

– Det är tungt. Vi förtjänade en poäng, säger Jonathan Ursin i Discovery+.

Fakta: Bottenstriden i allsvenskan

10) IFK Göteborg 29 poäng:

Kvar att möta: Hammarby (b), Sirius (h), Värnamo (b), Elfsborg (h), AIK (h), Varberg (b)