Tunas kamp för nytt kontrakt – seger ett måste för VIF

Ska Vimmerby haka på i toppen? Ska Tuna knipa de där viktiga poängen som krävs? Ska Rimforsa i princip säkra nytt kontrakt? Det är frågor som kommer få svar i helgen för de tre division fyra-lagen.

Vimmerby IF, IFK Tuna och Rimforsa IF jagar alla poäng i sina matcher i helgen.

Vimmerby IF, IFK Tuna och Rimforsa IF jagar alla poäng i sina matcher i helgen.

Foto: Magnus Strömsten/Torbjön Allvin

Fotboll2021-09-18 09:00

Förlusten mot Vetlanda/Myresjö var både klar och blytung. Drömmen om serieseger och jakten på division tre fick sig en rejäl törn. Nu har Vimmerbys herrlag laddat om för ett nytt toppmöte, mot tabelltvåan IF Haga. En match som kommer att spelas på riktiga hemmaarenan och på konstgräs.

– Vi kan räkna med ett helt annat spel än senast mot Myresjö, som spelades på naturgräs. Tanken är att vi ska hitta ett varierat spel och förhoppningsvis också kunna ha en hög press och erövra boll högt upp i planen, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Han är förstås fullt medveten om matchens betydelse:

– Det är mycket som gäller för båda lagen och i princip seger för både oss och Haga. Annars är chansen att ta förstaplatsen körd.

Truppen är i stort sett densamma som mot Myresjö, med skillnaden att Ali Mohammed Mustafa är tillbaka och också går rakt in i startelvan. Han ersätter William Stejdahl i truppen.

Christer Johansson i IF Haga säger så här:

– Vi har inte råd att tappa poäng. Det är inte kval i år och det är bara serieseger som gäller. Vi har ett par skador i truppen, men vi har en så pass bred trupp och fullgoda ersättare.

IFK Tuna har en tuff bortamatch mot Ölmstad.

Thomas Kongstad:

– Det är ett tag sedan vi vann senast och vi är i behov av tre poäng. Vi kommer att försöka göra som senast och dela in matchen i 15-minutersintervaller. Förhoppningsvis kan vi göra en bra prestation och att det leder till seger.

Tuna-tränaren var hyfsat nöjd med insatsen mot Tenhult (1–2) senast.

– Det var ett steg i rätt riktning. Vi hade förstås fokus på att stoppa flödet av insläppta baklängesmål. Och det tycker jag att vi lyckades bra med. Det blir samma sak nu. Vi kommer att försöka att inte släppa till de farliga ytorna.

I IFK är Gustavo Borges tillbaka i spel igen.

Rimforsa IF tar emot Boxholm i ett "halvderby".

Erik Svensson:

– Alla matcher är viktiga när det är enkelmöten. Det brukar alltid vara tuffa och fysiska matcher när vi möter Boxholm. Jag räknar med samma matchbild nu.

Känns det som att ni säkrar kontrakt om ni vinner?

– Ja, det ska mycket till för att det inte ska gå vägen då. Det är egentligen bara Kisa som seglat iväg, i övrigt är det faktiskt ganska jämnt i tabellen.

RIF får klara sig utan Hilding Djerf, som har ett krånglande knä. I övrigt är truppen i princip intakt från förra matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!