Kisa vann sista matchen: "Jag är gärna tränare igen"

Sista matchen med gänget. Då tog Kisa BK en bekväm 3–1-seger mot Västervik – och undvek sistaplatsen i division 3. "Jag är glad över att det blev en bra avslutning", säger tränaren Alberis da Dilva som nu lämnar klubben.

Efter fyra säsonger i Kisa BK, som både spelare och tränare, tackar Alberis da Silva för sig.

Efter fyra säsonger i Kisa BK, som både spelare och tränare, tackar Alberis da Silva för sig.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-07 18:12

Tack vare mål av Vinicius Rodrigues, Munir Omar Farazj och David Granbrant gick Kisa fram till 3–0 i den första halvleken. Västervik reducerade efter pausvilan – men var aldrig nära att störa hemmalaget på allvar.

Resultatet innebär att Kisa slutade på tionde plats i division 3, tio poäng efter Lindö på negativ kvalplats.

– Vi har förstärkt truppen under hösten och spelat bra på slutet. Det var synd att vi inte hade den här kvaliteten i början av säsongen. Det är väl det jag ångrar mest från det här året. Att vi inte hade en bättre planering från början, säger Alberis da Silva som tidigt meddelade att det inte blir någon fortsättning i KBK.

– Det har varit en bra tid. När jag kom hit spelade Kisa i division 5. Vi vann serien två år i rad och lyckades hålla oss kvar i "trean" förra året. Tyvärr har det inte gått lika bra i år, men som helhet är jag nöjd.

Vad händer med dig framöver?

– Vi får se. Nu ska jag bara ta en paus. I framtiden är jag gärna tränare eller assisterande tränare igen. Jag har skaffat mig mycket erfarenhet här i Kisa, både när det gått bra och dåligt, säger den förre ÅFF-stjärnan som bor i Linköping.

I serieavslutningen mot Västervik var Jacob Lindblom, David Ganbrant och Mauricio Fagotti lagets bästa spelare.

Det återstår att se vem som tränar Kisa nästa säsong. Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning är den assisterande tränaren Alexander Holmberg högaktuell för huvuduppdraget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om