Sista segervrålet

Inga tabeller kommer upprättas. Inga totalsegrare kommer utses. I 40 år har barn och ungdomar tävlat om Bullerby Cup-titeln. Från och med nästa år är inte det möjligt.

Sista segervrålet. Från och med nästa år spelas Bullerby cup utan poängräkning och slutsegrare.

Sista segervrålet. Från och med nästa år spelas Bullerby cup utan poängräkning och slutsegrare.

Foto:

Fotboll2016-08-02 07:50

I slutet av november i fjol kom beslutet på Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte: ”Inga fotbollscuper eller serier får tillåtelse att kora slutsegrare för barn upp till tolv år från och med 2017”.

Senare tog förbundsstyrelsen fram riktlinjer för hur man kunde bevilja undantag från förbudet, vilket möjliggjorde för bland annat Bullerby Cup att fortsätta i samma form som i dag.

Men i går meddelande Bullerby Cup-generalen Leif Carlsson att man med all sannolikhet inte kommer söka dispens.

– Vi är inte färdiga med vår diskussion, men så lär det blir, säger han.

Vill följa reglerna

Det tyngst vägande skälet till Vimmerby IF:s svängning är att Bullerby Cup arrangeras i samarbete med Smålands Fotbollsförbund.

– Vi vill helt enkelt följa de regler som finns. Vi ska inte skapa några egna varianter säger Leif Carlsson.

Vad kommer då detta innebära för cupen?

– Rent sportsligt att vi inte upprättar några tabeller, det kommer inte spelas något slutspel och inte utses några segrare.

I princip kan dock lagen själva hålla ordning på hur cupen slutar. Man kommer spela utifrån samma mall som tidigare, men alltså inte redovisa några tabeller.

– Visst, så är det. Samtidigt finns ju tävlingsmomentet fortfarande kvar i de enskilda matcherna och alla lag kommer vara garanterade lika många matcher som tidigare.

En helhet

Leif Carlsson är även noga med att betona att Bullerby Cup är mycket mer än bara fotboll.

– Det är en helhet. Och det är helheten som ska utgöra upplevelsen för deltagarna. Sedan får vi heller inte glömma att det är tioåringar och tolvåringar vi pratar om.

– Jag hoppas att detta inte kommer påverka cupen. Men visst, man vet ju inte hur lag kommer resonera, säger Leif Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!