Situationen som blev avgörande i derbyt: "Klantigt..."

Motgångarna fortsätter för Västerviks FF i division 3. Storförlust i derbyt mot Vimmerby IF och utvisningen på målvakten Albin Liffner blev matchavgörande.

Albin Liffner gjorde flera bra räddningar i första halvlek mot Vimmerby, men han blev utvisad i andra halvlek.

Albin Liffner gjorde flera bra räddningar i första halvlek mot Vimmerby, men han blev utvisad i andra halvlek.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-12 22:20

Situationen som blev matchavgörande på Cesovallen inträffade i den 56:e minuten när Vimmerbys Haris Dreco blev fälld av Albin Liffner sedan han försökt runda Liffner i straffområdet. Domaren hade inget annat val än att blåsa för straff och ta fram det röda kortet för Albin.

– Det var klantigt av mig samtidigt som det var en reflex från min sida. Jag försökte sträcka mig och det var oflyt, men det var klantigt. Jag har ändå varit med så länge att jag borde veta han skulle peta bollen förbi mig. Det hade varit bättre att han fått göra mål, men det är lätt att vara efterklok, säger Albin Liffner efter förlusten med hela 6–1.

Haris Dreco förvaltade straffen väl när han gjorde 2–1 bakom Jens Karlsson som fick ersätta Liffner i målet.

undefined
Jens Karlsson fick hoppa in målet när Albin Liffner blev utvisad. Han fick börja med att släppa in en straff.

Fram till straffen hade Liffner svarat för flera fina parader och var den stora anledningen till att VFF hade med sig 1–1 efter första halvlek.

– Det bra gick och det kan jag inte säga någonting om. Det är tråkigt att det blev det avslutet som det blev, säger målvakten, som därmed är avstängd på torsdag när Kisa BK väntar på Bökensved.

Magnus Fält, tränare för VFF, var besviken efteråt.

– Hela matchen vände vid utvisningen. Jag tycker vi vände upp det på ett bra sätt när andra halvlek började och låg rätt. Det var inget jag var orolig för. Det var ställningskrig. Sista tio minuterna var katastrof från vår sida sedan vi bjudit på några onödiga mål. Det var inte lätt för Jens i målet. Vi var sämre än dem den här gången, konstaterar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!