Självkritiskt Belgien slog Kanada: "Inte bra"

Belgien var illa ute mot Kanada i fotbolls-VM i Qatar. Då klev Michy Batshuayi fram och avgjorde när han satte matchens enda mål. –Det var viktigt att vinna, säger målskytten.

Michy Batshuayi blev stor matchhjälte när han avgjorde mot Kanada.

Michy Batshuayi blev stor matchhjälte när han avgjorde mot Kanada.

Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Fotboll2022-11-23 21:58

Kanada, som senast deltog i fotbolls-VM 1986, inledde klart bättre och skapade flera heta målchanser. Allra närmast kom storstjärnan Alphonso Davies vars straff räddades av Belgiens Thibaut Courtois.

Därefter fortsatte Kanada att trycka på för ett ledningsmål, men utan resultat. Samtidigt ropade man på inte en, utan två straffar som av tv-bilder att döma såg solklara ut, men domaren viftade bort situationerna.

"Inte nöjd"

Därefter vaknade Belgien till liv – och tog ledningen. Toby Alderweireld skickade en lång boll som Michy Batshuayi tog ner och dunkade dit 1–0.

I den andra halvleken sjönk tempot och Kanada hade mest boll, men kom aldrig till några heta lägen och matchen slutade med en belgisk seger, 1–0.

– Jag är inte nöjd med prestationen men vi kommer att bli bättre. Det var viktigt att vinna den första matchen. Vi spelade inte bra, samtidigt som Kanada spelade jättebra. Det är ett skickligt lag. Vi är glada för att vi vann, säger Michy Batshuayi i SVT.

Utrikesministerns markering

Storstjärnan Kevin de Bruyne lämnade planen poänglös. Men trots det fick han priset som matchens bästa spelare – något han valde att uppmärksamma efter matchen.

– Jag spelade inte en bra match, så jag vet inte varför jag fick priset. Kanske beror det på mitt namn. Vi som lag spelade inte bra och kunde inte hitta lösningar, säger Kevin de Bruyne enligt AFP.

På läktaren satt den belgiska utrikesministern Hadja Lahbib. Enligt AP hade hon "One Love"-bindeln runt armen när hon mötte Fifas ordförande Gianni Infantino.

"One Love"-bindeln har varit veckans diskussionsämne efter att Internationella fotbollsförbundet Fifa meddelat att spelare skulle straffas vid användning av den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!