Självmål sänkte Real – Augustinsson på bänken

Skada på uppvärmning, missad straff och förlust borta mot Real Mallorca. 0–1 i baken var inte vad Real Madrid hade räknat med inför hemresan till fastlandet. Desto gladare var Ludwig Augustinsson på Mallorcas bänk.

Real Madrid förlorade borta mot Real Mallorca med 0–1.

Fotboll2023-02-05 16:02

Den svenska landslagsbacken blev klar för La Liga-klubben Mallorca i slutet av januari, dit han är utlånad från Sevilla. Höstsäsongen tillbringade Augustinsson i Aston Villa, även det på lån, men där blev det ont om speltid: totalt 75 minuter fördelat på tre Premier League-matcher.

I sin första match för sin nya klubb fick svensken inleda på bänken, där han blev kvar hela matchen.

Gissningsvis var det inte allt för bittra miner hos Augustinsson då han fick se sitt nya lag tvåla till självaste Real Madrid på hemmaplan.

Knappa kvarten in på den första halvleken skarvade Vedat Muriqi in 1–0 för Mallorca, ett mål som sedan bedömdes vara självmål av Nacho Fernández.

Real Madrid fick ett gyllene tillfälle att kvittera i 60:e minuten, men Marco Asensios straff räddades av Predrag Rajkovic.

Och fler mål blev det inte, utan Mallorca skrällde och vann med 1–0.

Mallorca är tia i tabellen, medan Real Madrid fortsatt är tvåa, fem poäng bakom Barcelona, som dessutom har en match mindre spelad.

Missad chans att knappa in på Barça och dessutom åkte Real Madrid på ytterligare ett avbräck.

Den belgiske landslagsmålvakten Thibaut Courtois skadade sig på uppvärmningen och fick ersättas av ukrainaren Andrij Lunin, rapporterar AFP.

Sedan tidigare har Real Madrid även Karim Benzema, Éder Militão, Eden Hazard, Ferland Mendy och Lucas Vázquez på skadelistan, uppger AFP.