Sju frågor till VIF-tränaren: "Får stå för honom"

Vi har ställt sju frågor till VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl för att summera årets fotbollssäsong.

VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl summerar årets säsong. Här pratar han med Christian Simonsson, som förstärkte truppen under hösten.

VIF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl summerar årets säsong. Här pratar han med Christian Simonsson, som förstärkte truppen under hösten.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-07 19:45

Med några dagars distans till fjärdeplatsen i division 4... vad sätter du för betyg på säsongen 2020?

– Målsättningen var att nå minst kval. Det gjorde vi inte. På så sätt är det ett misslyckande, definitivt. Med tanke på vår starka trupp borde vi kanske ha kommit högre upp. Med facit i hand blev matchen mot Stensjön väldigt avgörande. Där hade vi 13–3 i målchanser, men föll på ett självmål i slutet. Sedan blev den sista matchen mot Hvetlanda (9–4) en stor plump. Nu när lugnet har lagt sig efter den matchen känns det ändå rätt okej. Fotbollsmässigt gjorde vi det bra under stora delar av säsongen, utan att nå hela vägen fram.

Vad är du mest nöjd med?

– Defensiven. Försvarstänket satt mer eller mindre till fullo. Före Hvetlanda-matchen hade vi bara släppt in fem mål på tio matcher. Det bevisar att vi hade en trygghet och stabilitet i försvarsspelet. Offensivt gjorde vi många mål. Men med tanke på alla chanser borde vi ha gjort fler. Avslutningsprocenten behöver bli bättre.

Är det någon spelare som du vill lyfta fram lite extra?

– Då väljer jag Jacob Johansson. Han jobbar ofta i det tysta – och gör det fantastiskt bra. Den här säsongen har han utvecklat sina uppspel och blivit lite smartare där ute på planen. Totalt sett var han en av våra bästa spelare.

Hur ser du på det kommande lagbygget?

– Det finns vissa detaljer som jag och David (Lindgren) har pratat om. Vad det handlar om håller jag för mig själv än så länge, men visst finns det lite tankar om nästa års lag. Samtidigt är det svårt att veta vilka spelare som kommer vara tillgängliga. För tillfället pågår det en inventering av årets trupp.

Är det klart att du stannar som tränare?

– Jag skrev på ett treårsavtal inför den här säsongen och räknar med att fortsätta, så länge jag inte hör något annat. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att jobba inom Vimmerby IF. 

Tidigare i veckan hade Dagens Vimmerby en artikel där Ardijan Mahmutaj riktade kritik mot ditt kortsiktiga tänk, då Christian Simonsson gick före honom i laguttagningen. Vad säger du om det?

– Han har sitt sätt att se på det. Kortsiktighet, ja. Vi hade elva matcher på oss att bevisa saker och ting. "Adde" är en jättebra kille och en talangfull spelare, men den här säsongen valde jag andra vägar på det centrala mittfältet. Det var en konkurrensfråga, helt enkelt. Det övriga han sa får stå för honom.

Till sist: Hur ser den närmaste tiden ut?

– Vi har ett antal träningar kvar, där det kommer några provspelare på besök. Vi kör fram till den 17 oktober. Sedan väntar ett uppehåll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!