Sjukdom stoppar ÅFF:s kval: "Blandade känslor"

Det blir ingen kvalmatch för ÅFF under lördagen. Sex-sju personer har insjuknat under veckan med förkylningssymtom.

Inställt för ÅFF i morgon.

Inställt för ÅFF i morgon.

Foto: Peter Calen

Fotboll2020-11-13 10:31

Åtvidabergs FF:s kvalmatch mot Västra Frölunda i Göteborg, som skulle spelats på lördagseftermiddagen, flyttas fram på grund av sjukdom i ÅFF. I början av veckan insjuknade flera spelare och i skrivande stund är det upp mot sju spelare med symtom. 

– Ingen är testad för covid-19 eftersom vi inte får testa oss nu. Vi räknar med att kunna testa oss i början på nästa vecka. Vi har vår läkare som fått göra en bedömning nu och på den har vi skickat in det här till förbundet och begärt om att matchen ska flyttas en vecka, säger ÅFF:s ordförande Martin Siggesjö.

Så planen är att matchen ska spelas nästa helg istället? 

– Förbundet har flyttat matchen en vecka, så 21-22 november borta och 28-29 hemma är planen. Matcherna ska spelas innan söndagen den helgen som är satt, säger Siggesjö. 

Hur känns det här då? 

– Det är blandade känslor. Det är klart att man hade velat spela, men när läget är som det är känns det bäst att det blev så här. Vi har inte tränat sen i måndags då vi haft träningen stängd den här veckan på grund av sjukdomarna. Vi tänkte på smittorisken i det läget som råder. Så för vår del var det skönt att det inte blev någon match för vi hade fått åka med delvis ett ungdomslag annars.

ÅFF-tränaren Jesper Ny tillhör dom runt ÅFF-laget som är frisk, men som nu får en ofrivillig matchfri helg.

– De som är friska har ett eget ansvar att hålla sig aktiva, de kommer få ett träningsprogram under dagen (fredag). Nu ska vi vila upp oss under helgen och hoppas att vi kan komma igång nästa vecka, säger Jesper Ny.

Hur känns det nu när ni laddat för säsongens hittills viktigaste match?

– Äh, det är inget vi kan göra något åt. Hela säsongen har ju varit väldigt annorlunda, man börjar bli ganska van vid att saker och ting ändrar sig med kort varsel. Vi får försöka göra det bästa av situationen.

Det blir en väldigt lång säsong...

– Ja, samtidigt har division 1 tre seriematcher kvar plus kval. Det funkar fortfarande att spela.

Västra Frölunda motsätter sig förbundets beslut om att flytta matchen. Göteborgslaget har flera spelare, däribland förre ÅFF-aren Petrit Zhubi, som också spelar futsal och som enligt en överenskommelse med klubben ska prioritera fotbollen fram till den 22 november för att sedan satsa på futsal. Dessutom flaggar föreningen att "flera spelare lämnar vilket gör att de inte kan spela med 2020 års lag". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!