SK Lojal anmäler lag till nästa år: "Hade varit synd"

Det såg mörkt ut ett bra tag. Men nu har SK Lojal hittat en lösning och ser ut att komma till spel även nästa säsong. "Vi gör ett försök nu så får vi se hur långt det håller", säger Björn Johnsson.

SK Lojal har rest sig och ser ut att komma till spel 2021.

SK Lojal har rest sig och ser ut att komma till spel 2021.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-12-30 14:48

SK Lojal har anmält ett lag till seriespel i division 5 inför nästa säsong, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. 

Vena-laget hade, precis som inför den förra säsongen, stora problem med att få ihop ett lag efter att flera spelare lämnat. Efter en tids arbete har klubben nu lyckats hitta ett antal nya spelare som sannolikt ska spela år 2021. 

– Vi ska försöka i varje fall. Det hade varit synd om vi hade fått lägga ner och det är svårt att komma tillbaka då, säger SK Lojals Björn Johnsson till Sporten och fortsätter:

– Vi har klart med en bra stomme, men det ska in mer. Vi har tre-fyra spelare på gång, och kommer de in så ser det betydligt bättre ut. Just nu har vi kanske 13 spelare som är klara, men det är långt kvar till april. 

2021 blir ett speciellt år för SK Lojal. Klubben fyller nämligen 80 år då.

– Det hade inte varit roligt att spika igen inför det. Vi gör ett försök nu så får vi se hur långt det håller. Det stod mellan att antingen lägga ner eller köra. 

Flamur Mullali, Kastriot Jashari, Aziz Atai och Viktor Gimolli har alla sagt ja till en fortsättning i Lojal, enligt Johnsson. 

– De fortsätter. Visst, det kan även fortsättningsvis bli svårt med träningar, men vi har inte så mycket att välja på. Grabbarna håller igång själva nu när vi inte får träna och många av dem är tekniska, så det ska nog bli bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!