SK Lojal vann svettig F12-final

Lojals F12-lag hade tagit sig vidare till final där de ställdes mot Lindsdal. Det skulle komma att bli en match fylld av kamp. Vid ordinarie matchslut var det oavgjort, 1-1. I förlängningen lyckades dock Linnea Johansson för andra gången i matchen pricka rätt och Lojal gick som segrare ur striden.

SK Lojals segrande lag i Bullerby Cup 2004. Stående fr v Hanna Ström, Sandra Nilsson, Stephanie Carlquist, Lovisa Nyborg. På knä frv Michaela Pettersson, Elin Nilsson, Julia Ingemarsson, Lisa Karlsson, Linnea Johansson. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2004-08-02 06:19

Det låg en viss nervositet i luften i början av matchen och det kändes att det var en final. Lindsdal var det lag som öppnade starkast och hade bland annat en farlig frispark i inledningen av första halvlek. Lindsdal etablerade ett visst tryck som senare avtog lite och Lojal arbetade sig in i matchen mer och mer. Spelet tuffade till sig lite och det verkade som om nervositeten släppt lite för de båda lagen.
Det blev ombytta roller och nu var det Lojal som började trycka på. Det dröjde inte länge innan Linnea Johansson visade prov på sitt mäktiga skott. Hon sprang sig fri, fick ett fint tillslag på bollen som passerade Lindsdals målvakt. 1-0 var ett faktum och så här långt såg det bra ut för Lojals del.

Lite avslagen andra halvlek
Början på den andra halvlek kändes lite som en upprepning av den första. Det var något avvaktande spel och det hände inte speciellt mycket till en början. De båda lagen drog dock sedan igång spelet lite och började skapa chanser. Lojal slappnade nog av lite och Lindsdal var inte sena att utnyttja detta.
Efter en fin framspelning lyckades de kvittera till 1-1. Efter kvitteringsmålet morskade dock Lojal upp sig och spelet blev allt tuffare. Slutet på den andra halvleken bestod av mycket kamp och Lojal var mycket nära att få in bollen men den räddades på mållinjen. Det oavgjorda resultatet stod sig den andra halvleken ut och en förlängning väntade. Det var Golden goal, vilket innebär att det första målet vinner.

Förlängning
De båda lagen samlades för att fokusera och samtala en stund innan förlängningen blåstes igång. Det blev en förlängning fylld med vilja och kamp. Många ville så gärna göra det där avgörande målet som skulle innebära seger.
Lojal vaskade fram en frispark i ett ganska bra läge som Sandra Nilsson tog hand om. Frisparken var bra slagen och efter kalabalik framför mål kunde till sist Linnea Johansson forcera bollen i nät, Lojal hade vunnit. Tränare för Lojals F12-lag, Göran Nilsson, sammanfattade matchen på följande vis:
- Det är en stentuff match där vi drar det längsta strået. Vi har bara en avbytare så spelarna har slitit som djur. Extra plus går till Lovisa Nyberg på mittfältet, tvåmålskytten Linnea Johansson och backen Sandra Nilsson som höll ihop försvaret bra.
När jag frågade Sandra Nilsson om hur hon uppfattade matchen och hennes egen insats svarade hon kort och koncist.
- Det gick bra, både för min och de andra i lagets del. Det var ganska jobbigt men vi vann ju så där fick vi belöningen. Det är tredje gången i historien som ett lokalt lag vinner i Bullerby Cup. Tidigare har VIF vunnit 1985 och 2001.

Bestämd domartrio i F12-finalen. Fr.v: Sandra Eriksson, Kosovare Asllani och Ida Helderud.