"Ska bli kul att spela på Vimarvallen igen"

För två år sedan lämnade vänsterbacken Senad Berisha moderklubben Vimmerby efter enorma skadebekymmer. På lördag är han tillbaka på Vimarvallen - men denna gång i Kisa-tröjan. -  Det har pirrat i magen hela veckan och ska bli otroligt skoj, säger 22-åringen.

TILLBAKA - I "FEL" TRÖJA. Efter otaliga knäskador är Senad Berisha tillbaka på hög nivå i Kisa BK, och han ska göra allt för att sätta käppar i hjulet för sin moderklubb i derbyt.

TILLBAKA - I "FEL" TRÖJA. Efter otaliga knäskador är Senad Berisha tillbaka på hög nivå i Kisa BK, och han ska göra allt för att sätta käppar i hjulet för sin moderklubb i derbyt.

Foto:

Fotboll2009-04-30 06:33


Få spelare i trakten har haft lika stora skadeproblem som Senad Berisha.
Vimmerbykillen har länge varit förföljd av skador, där det framförallt är knäna som har spökat.
-  Ja..., varje vecka har det kommit något nytt känns det som, suckar 22-åringen. Det är klart att det har varit tråkigt och frustrerande, men nu känns det bättre än tidigare.
Och det är först i år han har inlett en ny satsning i sin fotbollskarriär. År 2007 lämnade han nämligen Vimmerby för att minska slitningen på sina knän.
Efter en säsong i Lojal, och en i FBSK - valde Senad inför årets säsong att skriva på för Kisa BK i division tre.
-  Det har jag inte ångrat, säger han. Jag har kommit in bra i laget och det är härliga killar att ha att göra med.
Du bor i Vimmerby, hur kom det sig att det blev Kisa?
-  Nej, alltså, Vimmerby har sagt att jag alltid är välkommen tillbaka. Men de hörde inte av sig något speciellt, och jag tyckte att det skulle vara roligt att spela med Kisa.
På lördag möts Vimmerby och Kisa för första gången i seriesammanhang. Det blir speciellt för många -  inte minst för Senad Berisha.
-  Det känns spännande och det ska bli grymt skoj att spela på Vimarvallen igen, säger han. Jag har väl ingen jättekontakt med någon spelare i Vimmerby längre, men det blir ändå speciellt att möta sin moderklubb.
För Kisa blir det ett andra raka derby efter förlusten mot Gullringen senast. Och efter två matcher står nykomlingen fortfarande på noll poäng.
-  Vi pratade igenom vad som har gått snett under träningen i måndags, och det var skönt att prata av sig lite. En hel del släppte och vi kom även fram till en lösning. Det kanske inte märks direkt, men framöver kommer det bli bättre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!