Far och son en viktig del av Målillas nya lagbygge

35-årige Marcus Jansson i en nyckelroll på mittfältet. Hans 13-årige son Devin som en joker i laget. "Marcus blir viktig som spelande assisterande tränare och Devin är en av många unga hungriga och träningsvilliga killar i laget som vi satsar på för framtiden", säger Målilla GoIF:s tränare Roger Rönnlund inför säsongen.

Devin och Marcus Jansson kan få spela tillsammans i Målilla den här säsongen som son och far. Devin är en av lagets många unga lovande spelare och Marcus får en viktig roll som spelande assisterande tränare.

Devin och Marcus Jansson kan få spela tillsammans i Målilla den här säsongen som son och far. Devin är en av lagets många unga lovande spelare och Marcus får en viktig roll som spelande assisterande tränare.

Foto: Privat

Fotboll2024-03-28 06:00

AVSPARK 2024

Den lokala fotbollsprofilen Roger Rönnlund gjorde comeback som tränare för Målilla förra säsongen. Resultatmässigt slutade det helt okej med en fjärdeplats i serien. 

Rönnlund tvekande ändå ett tag kring om han skulle fortsätta.

– Vi drabbades av en del skador under höstsäsongen samtidigt som många spelare inte dök upp på träningarna. I regel var vi inte mer än 11–12 man och då går det inte att ha träningar som är meningsfulla och utvecklande, säger Rönnlund som ändå kan glädjas över att träningskulturen förbättrats avsevärt inför den kommande säsongen.

– Vi har visserligen en ganska tunn trupp på runt 22 spelare, men ofta dyker 18–19 av dem upp och det gör stor skillnad. Det är bara något enstaka pass som vi har varit nere på runt tio spelare.

undefined
Roger Rönnlund, tränare Målilla GoIF

Vad är skillnaden?

– Vi har valt att satsa på våra yngre förmågor från pojklagen. De tränar hårt och ligger i. 

En av dem av Devin Jansson som blir 14 år i år.

– Han har hoppat in i två matcher på försäsongen och tagit för sig bra. Han är väldigt teknisk och missar aldrig en träning. Däremot har han fysiken emot sig än, men jag tycker ändå att det är viktigt att ge han och de andra ungdomarna chansen när de visar att de vill.

I laget återfinns även Marcus Jansson. 35-åringen tillhör de mest rutinerade och kommer alltså få chansen att spela med sin son.

– Det är häftigt och en extra anledning till att Marcus satsar vidare. Den här säsongen kommer han även att vara assisterande tränare och bli viktig som min förlängda arm ute på planen.

Den här veckan tar Målilla nästa steg på försäsongen då de börjar träna och spela på gräs.

– Vår B-plan är ofta spelklar tidigt. Nu blev det lite bakslag i vädret, men jag hoppas ändå att det ska funka.

Resultat 2023

Kom fyra i division 6 Oskarshamn med 28 poäng på 16 matcher.

Målsättning 2024

– Det primära målet är att skapa en stabil träningsgrupp där våra yngre spelare kan få chansen att utvecklas och bygga för framtiden. Rent placeringsmässigt är jag nöjd om vi kan vara på den övre halvan.

Försäsongen

Besegrade Krokstorp med 2–1 i Smålandscupen, men föll sedan mot både Lojal och HM IS. 

– Bortsett från att vi har släppt in en del lite väl enkla mål så har det ändå sett bra ut i de första matcherna, säger Roger Rönnlund.

Seriefavoriter

– Fårbo har det bästa laget i serien och utmanas i första hand av Fliseryd.

Heta nyförvärv

– John Bah och Ali Allo har sett riktigt bra ut så här långt och kommer tillföra mycket. Filip Lagergren är också ett bra tillskott, men han har haft svårt att kunna träna frekvent så här långt.

Stjärnskott

– Vilgot Pernius etablerade sig i laget förra säsongen och fortsätter att utvecklas starkt. Brajan Kopal har fått chansen som vänsterback på sistone och gjort det bra. Det finns fler spelare från pojklagen som kan utvecklas om de hänger i och tränar.

Nyckelspelare

– Markus Jansson blir viktig med sin rutin. Han bildar innermittfält tillsammans med Ali Allo och Vilgot Pernius och de har en viktig roll i vårt spel. Simon Johansson i målet bidrar med stabilitet i försvaret så det betyder mycket om han får vara skadefri. Leo Isomettä Stolt har bara gjort en träning än så länge, men såg sylvass ut då så jag hoppas att han vill köra fullt ut.

Seriepremiär

25/4: Hemma mot Långemåla

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!