Kisatränaren berättar sin plan: "Vi har haft många dialoger"

Efter vårsäsongen har Kisa BK platsen som fyrans solklara jumbo med bara tre poäng inkasserade på tolv matcher hittills. Ett allvarligt läge för klubben om man vill undvika degradering till division 5. Därför har deras tränare Ahmed Altawil dragit fram ett ess ur rockärmen som består av hopp, vilja och ett helt nytt tänk. "Det har varit väldigt mycket nedgång under säsongen men nu börjar det gå mot rätt håll", säger den engelsktalande Kisa BK-tränaren.

Kisa BK:s Dzenan Hrnic i mötet med Vikingstad där laget förlorade stort på hemmaplan med 7-0 under vårsäsongen.

Kisa BK:s Dzenan Hrnic i mötet med Vikingstad där laget förlorade stort på hemmaplan med 7-0 under vårsäsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-07 12:00

Ja, en väldigt mörkt vårsäsong har det varit för Kisa. Med spelare som har valt att lämna, flera skador och en huvudtränare som sa upp sitt uppdrag efter interna problem har det verkligen skapats en uppförsbacke i klubben.

Men nu kanske det tråkiga går att lägga bakom sig då den nye tränaren Ahmed Altawil verkar ha fått klubben på rätt väg tillsammans med styrelsen i Kisa.

– Vi har haft många dialoger, jag och styrelsen, för att vända det här. Det är viktigt att vi har samma mål och kan diskutera vad som krävs för att undvika degradering till femman, säger Ahmed Altawil.

Och visst kommer det krävas ett hårt arbete, både på och utanför planen. Men tränaren har inga planer på att ge upp.

– Klubben behöver gå tillbaka till sina grunder. Många i samhället vill se laget få fram egna produkter. Då blir det viktigt att vi lägger fokuset på att träna dem och forma spelarna så de kan bli redo att ta en plats i herrtruppen.

Tror du det är möjligt för Kisa att vända trenden och stanna kvar i fyran?

– Allt är möjligt om inställningen är rätt, svarar Ahmed bestämt. I dagsläget förstår jag om många tvekar men vi har ett lag som består av mycket kvalité.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!