Ska jag också flytta till Västervik nu?

Syrran bor där sedan ett antal år tillbaka. Hennes minsta, Kajsa, gör det också. Och nu den äldste, Viktor. Sedan har jag redan innan typ halva släkten där. Ska jag också flytta till Västervik nu?

Torbjörn Allvin skriver om frimånadens alla övergångar och egna flyttankar.

Torbjörn Allvin skriver om frimånadens alla övergångar och egna flyttankar.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-12-17 07:00

Inte nog med släkten. Vi har sportredaktionerna ihop nu, vi och Västerviks-tidningen. Bara en sån sak. Varför dessa tankar, om en flytt till Västervik, då? Kanske är det för att jag har haft för mycket frimånadstänk i skallen den senaste tiden. Den ena spelaren efter den andra byter klubb. De flyttar hit och dit. Det är nya övergångar i princip varje dag. 

Jag var förresten i Västervik igår, på kalas. Staden har växt i mina ögon de senaste åren. Det är himla vackert, det är betydligt större än Vimmerby och utbudet likaså. Så har vi havet. Men nä, vid närmare eftertanke. Jag trivs jäkligt bra där jag bor nu. 

Ni vet det snacket om att gräset är grönare...

Frimånaden, ja. Det har hänt mycket i flera klubbar.

Här är ett litet axplock av vad som hänt bara under de senaste dagarna: Erik Ståhlgren och Martin Johansson till Gullringen. Anton Ljungberg valde VIF. William Steinholtz bytte kommunklubb, men inte division. Hultsfred blev Målilla. Storebro hämtade in ett koppel av rutin i form av Mikael "Larre" Larsson, Johan "JC" Carlsson och Jimmi Wickström. Dessutom Anton Palmér - och en rad andra. 

DSK har också värvat in många spelare, däribland tunga nyförvärv som Jonatan Stridh (Carlson) och Robin Gustafsson. Lägg därtill Sonny Eriksson, Pontus Lennartsson Dellbratt och några killar till. IFK Tuna fick tillbaka Filip Ingemarsson från HFK. Södra VI IF fixade sin "drömvärvning" i form av Jacob Almqvist (tidigare Paulsson). Kisa BK vet vi också är en klar vinnare och är väl rustat för lir i femman. 

En annan Kindaklubb får vi nog se som en förlorare, Rimforsa IF, trots att de fått in ganska så många nya spelare i truppen. Men... tappen av Petter Melkersson, Linus Skarin, Jesper Hellstrand och så nu då, nyheten om att målkungen Arvid Borell lämnar för Malmslätt, är förstås blytunga. 

Hultsfreds FK har också haft ett par jobbiga spelarförluster i slutskedet av denna älskade, hatade frimånad i fotboll, som sträcker sig från mitten av november till nu då. Som om inte det vore nog med tappen av William Steinholtz, Anton Ljungberg, Filip Ingemarsson, Meris Hasanbegovic och Martin Johansson, så ångrade sig de tänkta nyförvärven från Lojal, Ahmed Tarabeih och Jetmir Shehi.

Som sagt. Frimånaden väcker känslor och kan få många att gå i tankar på att flytta. Dock inte jag, ändå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!