Ska planen stöka till det för VIF? • "Får inte underskattas"

Visst, Vista vann väldigt överraskande division fyra förra året, men här är obesegrade Vimmerby klar favorit. Tränaren Fredrik Falkevall höjer dock ett varningens finger: "De har en liten plan som det gäller hantera", säger han.

Anton Brorsson eller Olle Carlsson kommer ersätta avstängde Haris Dreco på mittfältet mot Vista.

Anton Brorsson eller Olle Carlsson kommer ersätta avstängde Haris Dreco på mittfältet mot Vista.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-04 07:30

VIF-tränaren är inte klar där. 

– Vista kämpar väldigt hårt och om vi inte kommer upp i den nivå vi kan kommer det här bli jobbigt. Får de träff i sitt presspel är de bra och spelar ganska direkt på sin lilla plan. Det går inte om någon eller några spelare går ner 10-15 procent. Dessutom är det viktigt att vi inte kör någon "underskattningsvariant" som mot Västervik i genrepet. Hoppas den matchen var en bra lärdom för oss. 

Vimmerby har som ni säkert vet inlett serien starkt och har två vinster och två oavgjorda på kontot. Vista däremot ligger i botten efter tre förluster och en seger. 

För många i laget blir mötet på Vistavallen i Kaxholmen norr om Huskvarna en ny upplevelse. Däremot inte för Haris Dreco och Ibrahim Haddar, som båda är avstängda i den här matchen. 

Vem som ersätter Dreco centralt på mittfältet visste inte Falkevall i skrivande stund. 

– Nej, vi får se. Som det ser ut ny blir det väl antingen Anton Brorsson eller Olle Carlsson. 

Hur blir det med Rickard Thuresson (fick nyligen en fraktur på en tumme)?

– Jag hoppas han kan vara med. Han har tränat nu. 

Ni har spelat fyra matcher. Vad tycker du hittills?

– Jag är jättenöjd med utfallet, inte minst med tanke på att vi mött tre tippade topplag. Sedan skruvar man på vissa detaljer hela tiden. Allting sitter inte riktigt än som vi vill, men jag tycker ändå att det blir bättre och bättre för varje vecka. Mot Nässjö senast var jag till exempel väldigt nöjd med att vi var påslagna direkt från start. Det var kul att se. 

Vad är dina tankar om serien i stort så här långt?

– Det är jämnt och öppningen har varit ungefär som förväntat. De lag jag trodde skulle vara med i toppen är det också. Det är väl Nässjö då som inte fått någon kanonstart, med fyra raka oavgjorda matcher. Jag har bland annat sett Hjulsbro en del och de ska man verkligen inte räkna bort. De spelar fin fotboll. 

undefined
Ibrahim Haddar gjorde fem mål för J18-laget.

Tidigare i veckan spelade Vimmerby IF:s J18-lag hemma mot Hvetlanda GIF. Ibrahim Haddar hann delta innan hans avstängning trädde i kraft och lyckades med bedriften att göra fem mål inom loppet av 22 minuter. Han gjorde tre mål innan halvtid och ytterligare två i upptakten av andra. Nu får han konservera målformen tills han är spelklar igen om en månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!