Ska VIF lyckas ladda om efter premiärrysaren: "Gav oss en boost"

Det blev tre poäng för Vimmerby IF i premiären. Nu är frågan om laget har lyckats ladda om inför lördagens möte med Grebo borta. "En sådan seger ger en rejäl energiboost, men det gäller att landa och komma ut med samma inställning", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Vimmerby IF lyckades vända och vinna i premiären mot Hemgårdarna. Nu väntar Grebo på bortaplan i helgen.

Vimmerby IF lyckades vända och vinna i premiären mot Hemgårdarna. Nu väntar Grebo på bortaplan i helgen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-12 17:14

Ja den där vändningen från 1–2 till 3–2 på övertid mot Hemgårdarna förra helgen var något utöver det vanliga. Nu är det en ny uppgift som gäller och Falkevall höjer ett varningens finger för lördagens motståndare Grebo.

– Spelmässigt påminner de lite om oss. De är jobbiga att möta. De föll visserligen med 2–0 i sin första match mot Haga, men det är inget dåligt resultat. Dessutom är Grebo nykomlingar och är säkert hungriga.

VIF har också en del att slipa på när det kommer till spelet.

– Ja, mot Hemgårdarna var det vårt hårda jobb som var nyckeln till framgång. Det fanns flera grejer i spelet som inte satt, och det gör sällan det så tidigt på säsongen.

undefined
Fredrik Falkevall tvekade aldrig över att ta sig an tränaruppdraget i Vimmerby IF.

Ett stort plus för VIF:s del är att skadeläget i truppen ser betydligt ljusare ut.

– I veckan har i princip alla spelare i truppen som inte är långtidsskadade kunnat träna. Det gör stor skillnad, särskilt med tanke på hur det såg ut för ett par veckor sedan. Då hade vi knappt 10 man tillgängliga. Sedan är det flera spelare som är tillbaka i full träning, men inte är redo för spel från start än.

Tillbaka i matchtruppen är i alla fall Joakim Storm och Pontus Kägo Bragsjö. Däremot får Gustav Stejdahl stå över en match till.

– Han åkte på en lättare hjärnskakning för ett par veckor sedan, men tränade både i måndags och i onsdags. Sedan fick han en boll i huvudet och får vila en stund till för säkerhets skull.

Fotnot: Matchen sönds på www.vimmerbytidning.se med start 13.55 på lördag

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!