Hultsfred på guldjakt – målkungen saknas

Sex poäng bort på ett bräde. Det förändrar inte tabellplaceringen. Hultsfreds FK är i guldsits inför hösten i division fem-fotbollen. Här berättar tränaren Sebasthian Svensson om sina tankar, där HFK inleder hemma mot IF Stjärnan på lördag.

Fortsätter segertåget? Hultsfred kan blicka tillbaka på en stark vårsäsong med många vinster på kontot. Nu är det höstpremiär, mot Stjärnan.

Fortsätter segertåget? Hultsfred kan blicka tillbaka på en stark vårsäsong med många vinster på kontot. Nu är det höstpremiär, mot Stjärnan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-05 12:15

När Fårbo FF nyligen drog sig ur serien, innebar det att Hultsfreds FK var det enda lag som förlorade sex poäng. Detta eftersom de vann de båda inbördes mötena med Fårbo i våras. Trots det så toppar HFK tabellen på 25 inspelande poäng. De toppar fyra poäng före IFK Västervik och Tjust IF – och har dessutom en match mindre spelad. 

Utgångsläget är bra. 

Vilka lag tycker du är de största hoten mot er i kampen om seriesegern? 

– Vår självbelåtenhet. Vi måste vara ödmjuka och fortsätta visa bra inställning, i varje match. Visst finns det många bra lag i serien, men jag tycker ändå att vi hade en högstanivå i vårt spel som var bättre än de andra lagen. Vi gjorde en stark vår, nu ska vi bevisa att det inte var tillfälligt. 

undefined
Sebasthian Svensson är förstås nöjd med Hultsfreds vårsäsong. Nu laddar både han (tränare) och laget inför hösten.

Ni möter Stjärnan i höstpremiären. Hur viktig är den matchen för fortsättningen?

– Ett dåligt resultat är inte hela världen, utan prestationen och insatsen är det allra viktigaste. Det är många matcher i höst. Känner vi att vi gör en bra prestation, så kommer också resultaten. Stjärnan var ett av de bästa lagen vi mötte i våras (HFK-seger med 2–1). Jag räknar med en tuff match nu också. 

Hur har förberedelserna varit?

– Vi har gjort fyra träningar och det har väl varit blandad kompott. Jag hade önskat att vi haft lite mer närvaro, men samtidigt är det semestertider och många är iväg. Vi har fortsatt att försöka hålla ett högt tempo i det vi gör, vilket var framgångsrikt under våren. 

I premiären får Hultsfred bland annat klara sig utan den hyllade målkungen Diego Urrutia. 

– Han är fortfarande fotskadad. Det är ett ligament som spökar. Han har varit på tre-fyra besök hos sjukgymnast och vi tar en vecka i taget. Förhoppningsvis är han tillbaka snart. 

På pluskontot kan Svensson glädja sig åt att nyckelspelaren Oscar Karlsson är återställd efter sin skada i våras. Dessutom kan han räkna in Charlie Olsson, som har studentkontrakt och är tillgänglig för spel. Detsamma gäller rutinerade Tobias Nilsson, som valt att skriva över sig till HFK.

Vad betyder han?

– Mycket. Han tillför med både sina ledaregenskaper och fotbollskunskaper. Tobbe är en skicklig spelare med bra touch. Sen kanske han inte kan vara med och spela i varje match i höst. Han kommer inte vara med mot Stjärnan.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!