Skadade supportern träffade spelare och ledare

Offren för terrordådet i Bryssel hedras av fotbollsförbundet och landslaget i samband med EM-kvalet mot Estland. För en månad sedan mördades två svenska supportrar och en skadades. I fredags fick den skadade supportern träffa landslagsspelarna.

Offren för terrorattacken i Bryssel har hedrats utanför Friends arena. Arkivbild.

Offren för terrorattacken i Bryssel har hedrats utanför Friends arena. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/ TT

Fotboll2023-11-18 16:04

– Det känns helt rätt (att visa stöd). Det är tungt. Vi träffade den tredje supportern som blev skjuten i går. Han var här och hälsade på. Jag blev tagen.

– Att man går på landskamp i landslagströjan och så händer det där… det är klart att vi ska hylla de supportrarna. Jag tänker också mycket på deras familjer och närstående, vad de fått utstå. Det är hemskt, säger landslagsbacken Ludwig Augustinsson till TV4 Fotbollskanalen.

Supportern var på plats under landslagets stängda träning på Friends arena. Där mötte hans spelare och ledare.

– Jag sade till honom att det betyder mycket att han var där och att han är otroligt stark som kom förbi, säger Augustinsson.

Förbundskaptenen Janne Andersson kommenterar mötet via presschefen Petra Thorén:

"Vi är tacksamma för att han tog sig tid för att komma och träffa oss. Det betyder mycket för spelare och ledare. Han är en väldigt fin människa som det var roligt att prata med samtidigt som det var mycket starka känslor."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om