Skadesmäll för Isak: "Självklart är jag orolig"

Landslagsanfallaren Alexander Isak tvingades bryta Real Sociedads mållösa hemmamöte med Sevilla i La Liga med en muskelskada. Redan i 39:e minuten tvingades han kliva av – med bara knappt tre veckor kvar till Sveriges kommande VM-kvalmatcher.

Alexander Isak, till höger, tvingades bryta Real Sociedads hemmamatch mot Sevilla med en skada. Arkivbild.

Fotboll2021-09-19 17:25

Isak fick behandling på vänster ben strax efter att han avslutat i ett fint läge men fick se sitt skott räddas av Sevillamålvakten Bono.

Ett gott tecken var dock att den 21-årige svenske anfallaren, som gjorde ett av målen i 2–1-segern över Spanien i VM-kvalet nyligen, kunde lämna planen för egen maskin i den 39:e minuten.

Spanska AS beskriver skadan som ett muskelproblem och Sociedads tränare Imanol Aguacil uttrycker, enligt SVT, sin oro:

– Självklart är jag orolig. Det var inte vad jag ville ha, jag vill ha alla spelare tillgängliga, säger han.

Sociedad brände en straff genom Mikel Oyarzabal i mitten av första halvlek och matchen slutade 0–0.

Isak är ännu så länge mållös den här säsongen i La Liga, men gjorde mål i Real Sociedads 2–2-match borta mot PSV Eindhoven i torsdags.

Fotbollslandslaget har sina två kommande VM-kvalmatcher den 9 oktober mot Kosovo och tre dagar senare mot Grekland. Båda matcherna spelas på Friends arena.