Skador en ond spiral för Storm: "En av seriens bästa spelare"

Spela, bli utbytt och inte kunna träna fullt ut. Det har blivit en ond spiral för Vimmerby IF:s Joakim Storm. "Det är synd, för hade han fått vara frisk och träna kontinuerligt är han en av seriens bästa spelare", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall inför lördagens match hemma mot Valdemarsvik där Storm får börja på bänken.

Joakim Storm fick en skadekänning i senaste matchen och börjar på bänken för Vimmerby hemma mot Valdemarsvik.

Joakim Storm fick en skadekänning i senaste matchen och börjar på bänken för Vimmerby hemma mot Valdemarsvik.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-07 17:00

Den målfarliga VIF-anfallaren fick stora delar av förra säsongen förstörd av skadan. Det är en baksida på ena låret som gäckat honom och förra veckan fick Storm kliva av en bit in i andra halvlek mot Myresjö/Vetlanda med en ny känning.

– Det högg till lite längre upp på baksidan då så det var bara att kliva av. Rent konditionsmässigt har jag ork nog för att spela 90 minuter, men benen är inte riktigt redo för det. 

De återkommande skadekänningarna skapar också nya problem.

– Det leder till att jag får stå över eller inte träna fullt ut i veckorna i ett läge när jag verkligen behöver träningen. 

Till helgens match hemma mot Valdemarsvik ser Storm ut att få vila i förebyggande syfte.

– Jag är redo på bänken om det behövs för ett inhopp.

Vimmerby IF är med på allvar i toppstriden av trean efter segern med 1–0 borta mot Myresjö/Vetlanda senast. Då stod Vimmerbylaget extremt lågt och lyckades med taktiken.

– Vi ska vara jättenöjda med hur vi följde matchplanen senast. Sedan hade vi lite tur på slutet när de inte lyckades göra mål på ett par öppna lägen.

Hur långt kan det bära för er i år?

– Så här långt har vi visat att vi kan matcha och slå de flesta lagen i serien. Vi förtjänar absolut att vara med i toppen, men om det går hela vägen beror på hur det stämmer med skador och avstängningar under en lång serie.

Tränaren Fredrik Falkevall gör en ändring i truppen jämfört med senast. Matchvinnaren Selatin Shaljani saknas till lördagens match.

– Han fick kliva av då och är inte redo för spel nu. Däremot är Ibrahim Haddar tillgänglig igen efter sin avstängning. Han går in på topp från start tillsammans med Rickard Thuresson och Anton Brorsson.

undefined
Ibrahim Haddar är tillbaka i spel för VIF efter avstängning.

Hur ser du på uppgiften mot Valdemarsvik?

– I grunden spelar de faktiskt inte helt olikt Myresjö/Vetlanda när de kör 4-4-2 med hög press. Nu har de ändrat och spelat mer 5-3-2 i försvar och 3-5-2 i anfall. I vilket fall som helst är de bättre än vad placeringen i tabellen säger. De har spelat 2–2 mot Myresjö/Vetlanda och bara förlorat med uddamålet mot både Hjulsbro och Nässjö. Vi får se upp med dem, säger Falkevall.

Fotnot: Vimmerby IF:s match hemma mot Valdemarsvik sänds på www.vimmerbytidning.se med start 12.55 på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!