Skandalmatchen spelas klart på onsdag

Bengalerna haglade in på planen i skandalmatchen mellan Ajax och Feyenoord i söndags. Till slut fick domaren nog – och blåste av matchen med 35 minuter kvar att spela.

De återstående 35 minuter i skandalmatchen mellan Ajax och Feyenoord spelas på onsdag. Utan publik. Arkivbild.

De återstående 35 minuter i skandalmatchen mellan Ajax och Feyenoord spelas på onsdag. Utan publik. Arkivbild.

Foto: Peter Dejong/AP/TT

Fotboll2023-09-25 19:28

Mötet mellan Amsterdams och Rotterdams storklubbar – kallad för den nederländska fotbollens "Klassieker" – urartade fullständigt på Johan Cruyff arena.

Två gånger bröt domaren tillfälligt spelet men sedan fick han nog när Ajaxhuliganer på nytt vräkte in bengaler mot gräsmattan.

Vid tillfället ledde Feyenoord med 3–0.

Oroligheterna fortsatte utanför arenan där gangsters vandaliserade en entré och slogs med ridande polis.

Det nederländska fotbollsförbundets policy är att så långt det är möjligt låta fotbollsmatcher avgöras på planen. I dag togs beslutet att de återstående 35 minuterna ska spelas på onsdag – inför tomma läktare.

Ajax protesterar och vill i stället att matchen spelas klar i början av november. Skälet är att Ajax skulle ha mött Volendam på onsdag. Även Volendam har uttryckt förvåning över förbundets beslut.

Ajax har inlett ligaspelet uselt med klubbens mått mätt. De 36-faldiga mästarna står på fem poäng efter fyra matcher – klubbens sämsta start i ligan sedan säsongen 1964/65.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!