Skandalscener när Gais tog blytung derbyseger

Gais närmar sig spel i allsvenskan. I Göteborgsderbyt mot Örgryte blev det seger med 4–1 – trots skandalscener i slutskedet av matchen. Samtidigt kollapsade toppkonkurrenten Utsikten och förlorade med 1–5 mot Örebro.

Fotboll2023-09-28 21:48

Superettanlaget Gais stod för en stark insats i Göteborgsderbyt borta mot Örgryte. Gais ledde på Gamla Ullevi med 2–0 efter den första halvleken och kunde till slut vinna med 4–1.

– Det är en fantastisk seger. Jag vill tillägna den till alla "gaisare". Till slut är det inget snack om vem som är bäst, vi är det bättre laget över 90 minuter, säger Mervan Celik i Discovery+.

"Ingen bra tajming"

Matchen kantades annars av skandalscener i slutskedet. Knallskott och bengaler kastades från Öis-klacken vilket tvingade domaren att blåsa av matchen och beordra spelarna att gå av planen samtidigt som stora delar av publiken lämnade arenan. Drygt en halvtimme senare drog matchen i gång igen.

– Nej, det var ingen bra tajming från våra supportrar. Det hjälpte inte oss, säger Örgrytes tränare Jeffrey Aubynn.

Gaissegern sätter press på toppkonkurrenten Utsikten – som levererat fina resultat stora delar av säsongen och ledde länge tabellen.

Men sedan en månad tillbaka har något hänt.

På de fem senaste matcherna har det blivit noll segrar – och fyra förluster.

Mot Örebro under torsdagskvällen blev det ett rejält bottennapp, 1–5.

Rysare väntar

Redan efter 25 minuter ledde ÖSK med 3–0 och då var matchen i princip över.

– Det är så jävla illa. Det är löjligt, patetiskt, sade Utsiktens lagkapten Erik Kembel Westermark i Discovery+ efter den första halvleken.

Torsdagens resultat i landets näst högsta serie i fotboll gör att det väntar ett superdrama de kommande veckorna. Västerås leder tabellen på 51 poäng. Utsikten är tvåa på 46 och Gais är på en tredjeplats med 45. Det återstår sex matcher för samtliga lag. De två topplagen går direkt till allsvenskan. Trean får kvala.